Magyarország

2016.03.16. 18:19

Oktatási demonstráció - Nol.hu: Orbán Viktor nem kér bocsánatot

Budapest - Orbán Viktor miniszterelnök nem tesz eleget a keddi oktatási demonstráción elhangzott felszólításnak és nem kér bocsánatot - írta szerdán a nol.hu.

Budapest - Orbán Viktor miniszterelnök nem tesz eleget a keddi oktatási demonstráción elhangzott felszólításnak és nem kér bocsánatot - írta szerdán a nol.hu.

Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója a Tanítanék Mozgalom tüntetésén azt mondta: az oktatás átalakításáról "valóban tárgyalni képes" kormányzati delegáció felállítására van szükség, valamint arra, hogy a kormányfő és az államfő kérjen bocsánatot "az elmúlt hat évben megalázott emberektől". Ha ez nem történik meg március 23-án éjfélig, akkor március 30-ára egyórás sztrájkot hirdetnek.

"Én úgy vettem, hogy ez egy tréfa" - nyilatkozta Orbán Viktor a parlamenti folyosón a Népszabadság kérdésére, hogy bocsánatot kér-e a közoktatás állapotáért. "Olyan viccesen hangzott az egész" - jegyezte meg a miniszterelnök. Arra a felvetésre, hogy akkor sztrájk lesz, Orbán Viktor mindössze annyit mondott, "én jövök dolgozni".

- MTI -


Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egyelőre óvatosak a szakszervezeti vezetők Pukli István egyórás sztrájkötletével. A többség úgy gondolja, nem szabad kitenni a munkavállalókat annak, hogy esetleg kirúgják őket, mások még egyeztetnének a jogászaikkal, hogy mi lenne a szerencsés megoldás. Bár vannak olyanok, akik szerint, ha sokan vannak, nem kell attól félni, hogy kirúghatják őket. A jelenlegi sztrájktörvény mellett azonban kevés esély van rá, hogy egészségügyi és oktatási dolgozók tömegesen álljanak az utcán március 30-án. Prókai Eszter cikke az Abcúgon.

Budapest - Bocsánatkérésre szólította fel a kormányfőt és az államfőt, és érdemben tárgyalóképes kormányzati delegáció felállítását követelte a keddi oktatási demonstráción Pukli István iskolaigazgató, aki ezek elmaradása esetére egyórás országos pedagógussztrájkot helyezett kilátásba a Kossuth téren elmondott beszédében.

Budapest - Orbán Viktor szerint Európán ma szájkosár van és nem szabad. A menekülthullám valójában tömeges népvándorlás, ami szépen lassan elmossa a nemzetállamokat. A miniszterelnök beszéde közben a Kecskeméti utcánál közel ezren tüntettek, felváltva skandálták, hogy “Ordas diktátor”, és hogy “Orbán takarodj”! Ezek voltak a délelőtt eseményei. Az Abcúg helyszíni tudósítása.

Budapest - Nem fogjuk engedni, hogy mások mondják meg, kit engedjünk be a házunkba és a hazánkba - jelentette ki Orbán Viktor kedden Budapesten a Magyar Nemzeti Múzeumnál. A kormányfő az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott díszünnepségen elutasította a kényszerbetelepítést, jelezte: nem fognak engedni se zsarolásnak, se fenyegetésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!