Magyarország

2016.10.28. 12:39

Zalai Hírlap - Teréz körúti robbantás - Robbanóanyagot találtak a gyanúsított házában

Nagykanizsa - A Nagykanizsa melletti Homokkomáromban, egy helyi pincében lakott március óta a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja, akinél robbanóanyagokat találtak a napokban - <a href="http://zaol.hu/hirek/a-tek-ellepte-a-falut-homokkomaromban-lakott-a-terez-koruti-robbanto-1797173">közölte pénteken a Zalai Hírlap</a>.

Nagykanizsa - A Nagykanizsa melletti Homokkomáromban, egy helyi pincében lakott március óta a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja, akinél robbanóanyagokat találtak a napokban - közölte pénteken a Zalai Hírlap.

A lap beszámolója szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a rendőrség az elmúlt napokban többször is vizsgálódott Homokkomáromban, valamint a közeli, nagykanizsai egykori katonai lőtéren. Az újságnak névvel nyilatkozó helyi lakosok azt mondták: március körül vásárolt egy kisebb házat a faluban a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi, aki azonban nem nagyon beszélt senkivel.

Név nélkül nyilatkozó szomszédja, aki a TEK munkatársait vezette fel a helyszínre, azt közölte a lappal, hogy a házban kedden tartottak házkutatást, amelynek során robbanóanyagot találtak, s abból valamennyit a közelben fel is robbantottak. A férfi szerint szomszédja azt mondta magáról, hogy repülőgép-szerelő, de mert ezzel a szakmával nem tud elhelyezkedni, inkább kamionozni akar.

- MTI -


Budapest - Előzetes letartóztatásba helyezte a Teréz körúti robbantás gyanúsítottját pénteken a Budai Központi Kerületi Bíróság - ismertette a Fővárosi Törvényszék szóvivője újságírókkal a helyszínen. A törvényszék később kiadott közleménye szerint a gyanút egyebek mellett a férfi telefonjának adattartalma, a híváslista-elemzések és tanúvallomások támasztják alá.


Karmacs - A családjával együtt visszahúzódónak ismerik Karmacson azt a fiatal férfit, akit a sajtóinformációk szerint a Teréz körúti robbantással összefüggésben fogtak el szerdán.

 

 


Budapest - Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) egy magyar állampolgárságú, büntetlen előéletű fiatalembert a Teréz körúti robbantással összefüggésben - jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Keresztes Imre főügyész.


Budapest – A TEK megerősítette, hogy elkapták a Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!