Magyarország

2016.11.14. 13:55

Magyar kórház-horror: Belevágtak a belébe, nem cseréltek tűt, elkapta a húsevő baktériumot

Budapest - Hihetetlen és borzalmas kálváriát élt egy budapesti férfi, aki még 2013-ban hasi sérvvel került egy fővárosi kórházba. A műtét 8 hónapos szörnyű lavinát indított el - <a href="http://www.borsonline.hu/aktualis/lajos-csoda-hogy-tuleltem-a-korhazi-horrort/122092">írta meg a Bors</a>.

Budapest - Hihetetlen és borzalmas kálváriát élt egy budapesti férfi, aki még 2013-ban hasi sérvvel került egy fővárosi kórházba. A műtét 8 hónapos szörnyű lavinát indított el - írta meg a Bors.

Az 59 éves Lőrincz Lajos kálváriája a műtét után kezdődött: mint kiderült, az operáció során belevágtak a belébe, de erre csak két nappal később jöttek rá. A férfit azonnal felnyitották, és a rákövetkező héten 5 operáció várt rá - írta meg a Bors.

Ám Lajos a hiba miatt vérmérgezést is kapott, így 40 napra az intenzívre került, ahol folyamatosan 41 fokos láza volt. A beleit kivezették, 106 kilóról 54-re fogyott.

- A családtagjaim szinte rám sem ismertek - mesélte a férfi, akit ezután átszállítottak egy másik kórházba. A vállába korábban beültettek egy portot, amin keresztül a kezeléseit kapta, ám kiderült, ebben 50 napja nem cseréltek tűt, noha az orvosok szerint 3-4 naponta kellett volna.

Lajos bőre állandóan pirosodott a beültetett port körül.

- A feleségem vetette fel, lehet, hogy innen ered a fertőzés - mesélte a Bors-nak Lajos. - Megnézték és kiderült: a húsevő baktériumot és két veszélyes gombát is elkaptam.

A férfit szeptemberben engedték ki a kórházból, de egy hónap múlva újabb műtétre került sor, amikor arra panaszkodott, hogy nem lát a bal szemére.

- Kiderült: a baktérium ráment a szememre, de meg tudták menteni. Szörnyű, hogy korábban úgy engedtek haza, hogy MRSA-fertőzött voltam. Akár a családom is elkaphatta volna - mesélte a férfi a Borsnak.

A biztosító és a kórházak egy év huzavona után arra jutottak, hogy nincs felelős. A kórház azt nyilatkozta: meglátásuk szerint mindenben megfelelően jártak el.

Forrás: borsonline.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!