Magyarország

2017.01.06. 09:07

Videó: "Úgy nézett ki, mint aki legurult a hegyoldalról" - Megverték a 83 éves édesanyát a kórházban?

Mezőtúr - Megverték az édesanyját a mezőtúri kórházban - ezt állítja egy férfi, aki szerint a 83 éves asszony az őt ért traumába halt bele még december közepén - <a href="http://tenyek.hu/belfold/227345_megverhettek-a-korhazban-a-not.html">derült ki a tenyek.hu riportjából</a>.

Mezőtúr - Megverték az édesanyját a mezőtúri kórházban - ezt állítja egy férfi, aki szerint a 83 éves asszony az őt ért traumába halt bele még december közepén - derült ki a tenyek.hu riportjából.

Érrendszeri problémák miatt október óta kezelték ott, a fia azt mondja, mindig újabb kék-zöld foltokat talált az édesanyja kezén, lábán, gyakran az arcán is. Halála előtt a család tudta nélkül átszállították őt Szolnokra, ahol rövid idő múlva meghalt. A család perelni akarja a mezőtúri kórházat, mert szerintük nem bántak megfelelően az asszonnyal.

„Nagy a gyanúm, hogy a folyamatos verés vagy erőszakos hozzáállás végett halt meg gyakorlatilag amit már nem bírt elviselni.” – nyilatkozta Ványai Zoltán.

A 83 éves nő október óta feküdt az egyik kelet-magyarországi kórházban. Fulladásos panaszokkal és érrendszeri problémákkal feküdt be a mezőtúri kórházban.

„Minden héten találtam rajta új kék zöld foltokat.” – mondta a nő fia, aki a Tényeknek azt nyilatkozta, hogy édesanyjával kezdetben minden rendben volt. A kórház a családdal már azt is megbeszélte, hogy hazavihetik az asszonyt.

Azt is elmesélte, hogy az édesanyjukon egyre több alkalommal vettek észre bántalmazásra utaló nyomokat.

„A végére gyakorlatilag már úgy nézett ki, mint aki legurult a hegyoldalról” – közölte Ványai Zoltán.

A nő családja szerette volna, ha édesanyjukat haza tudják vinni a karácsonyi ünnepekre. Erre azonban már nem kerülhetett sor

„Rejtélyes módon leesett a rácsos ágyról. Nem tudjuk hogyan mikor” – jelentette ki a nő fia.

A férfi szerint ugyanis őket nem tájékoztatták a balesetről. Csak később, miután az édesanyjukat átszállították a szolnoki kórházba akkor tudták meg mi történt. A 83 éves nőt a fia szerint papírok nélkül vitték át a szolnoki kórházba.

„Valószínűleg megalázták, esetleg azért mert félt tőlük, mert hogy egyszer előfordult, aztán meg csak így bírtak vele.” – nyilatkozta Ványai Zoltán.

A szolnoki kórházban a 83 éves nő meghalt. A nő fia szerint a szolnoki kórház már feljelentést tett az ügyben, de a család is perelni szeretné a mezőtúri kórházat.

Kerestük a mezőtúri kórházat is az ügy kapcsán. Az igazgatónő azt a tájékoztatást adta, hogy a kórház dolgozói mindent megtesznek azért, hogy a betegek a lehető legjobb ellátást kapják. A kórházban történt belső vizsgálat eredménye is ezt igazolta. Ezért a család vádjait elutasítják és a kórház jó hírének megsértése miatt jogi útra terelik az ügyet.

Forrás: tenyek.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!