Magyarország

2017.06.14. 15:23

Hajdúnánási szórakozóhelyen késelt a tiszavasvári férfi

Hajdúnánás, Tiszavasvári - A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a tiszavasvári férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt nyújtott be vádiratot a Debreceni Törvényszéken.

Hajdúnánás, Tiszavasvári - A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a tiszavasvári férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt nyújtott be vádiratot a Debreceni Törvényszéken.

A vádlott élettársával és két éves gyermekével 2016. október 14-én az esti órákban Hajdúnánáson egy szórakozóhelyen tartózkodott, ahol szeszes italt fogyasztott.

A sértettek is a bárban voltak, majd 2016. október 15-én 0 óra 25 perckor kimentek a szórakozóhely elé és az ott lévő ismerőseikkel beszélgettek. Röviddel ezt követően megjelent a kijáratnál a vádlott élettársa, aki fogta a gyermeket. A sértettek egyike megjegyzést tett az asszonyra, hogy mit keres egy ilyen kis gyerek az éjszakai órákban egy szórakozóhelyen. A vádlott követte az élettársát, így hallotta a sértetti megjegyzést, ezért közöttük a bejárat előtt szóváltás alakult ki, amit tettlegesség követett.

A vádlott meglökte és pofon ütötte a sértettet, majd az annak védelmére kelő férfit is ellökte.

A két férfi megpróbálta eltávolítani a vádlottat a szórakozóhely bejáratától, azonban a vádlott ekkor elővette a kabátjából a rugós kését, és azt kinyitva az egyik sértett irányába csapkodott. A vádlott szúrásai nem érték a sértett testét, csak a rajta lévő mellényt vágta meg a kés a mellkastájékon.

Ezt észlelve a másik sértett odament hozzájuk, megpróbálta a kést kivenni a vádlott kezéből, azonban ez nem sikerült, majd a vádlott őt egy alkalommal közepes-nagy erővel bal vesetájékon megszúrta.

A feldühödött vádlott kezéből a rugós kést a másik sértett egy vendég segítségével kivette, majd a vádlott gépkocsival eltávozott a helyszínről.

A megszúrt sértett sérülésének gyógytartama 2 hétre tehető, azonban figyelemmel a sérült testtájékra, az erőbehatás nagyságára, illetve a használt eszköz jellegére az életveszélyes állapot kialakulásának reális veszélye fennállt.

A másik sértett esetében sérülés nem következett be, a vádlott a rugós késsel a férfin lévő mellényt szakította fel, azonban az általa használt eszközre, az erőbehatás nagyságára figyelemmel e sértett esetében fennállt a reális esélye a 8 napon túl gyógyuló sérülés bekövetkezésének.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a szabadlábon védekező vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

- Debreceni Törvényszék -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!