Magyarország

2017.07.04. 12:31

Csoport alakult, amely tagadja, hogy a Balaton létezik - Már 3500 követője van

Emlékszik még a laposföld-elméletre? Rengeteg ember hiszi, köztük több száz magyar, hogy a Föld valójában lapos alakú, és egy irdatlan átverést próbálnak megetetni az emberekkel évszázadok óta -először talán arra gondolna, hogy poénról van szó, de nem ez a helyzet, a laposföld-elmélet hívei rendszerint "tudományos" bizonyítékokkal támasztják alá nézeteiket. <a href="/magyarok-szazai-hiszik-hogy-a-fold-lapos-hat-tudna-vitatkozni-ezekkel-az-ervekkel/3352215" target="_blank">Ezekből párat korábban már össze is gyűjtöttünk</a>.

Emlékszik még a laposföld-elméletre? Rengeteg ember hiszi, köztük több száz magyar, hogy a Föld valójában lapos alakú, és egy irdatlan átverést próbálnak megetetni az emberekkel évszázadok óta -először talán arra gondolna, hogy poénról van szó, de nem ez a helyzet, a laposföld-elmélet hívei rendszerint "tudományos" bizonyítékokkal támasztják alá nézeteiket. Ezekből párat korábban már össze is gyűjtöttünk.

Ám ezúttal egy olyan Facebook csoport alakult, ami a Balaton létezését tagadja - a a Balatontagadók Klubja szerint Magyarország legnagyobb tava csupán érzéki csalódás, pontosabban délibáb: állításuk szerint a tó valójában egy optikai csalódás révén látszik a fotókon.

Voltaképp egyértelmű, hogy a Balatontagadók Klubja csupán vicc - a laposföld-elmélet paródiája akar lenni, mindenesetre már 3500-an csatlakoztak hozzájuk, és a csoport adminjai vehemensen vitába szálnak mindenkivel, aki megpróbálja meggyőzni őket: a Balaton bizony létezik.

Forrás: borsonline.hu


2017 van. A XXI. században élünk. Mégis nagyon sokan úgy gondolják, hogy a Föld valójában lapos, és egy nagy átverést próbálnak megetetni az emberekkel, miszerint a bolygónk gömb alakú. Teszik ezt az űrkamerák korában - de nyilván szerintük ez is az átverés része.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!