Magyarország

2018.04.08. 07:29

Hat településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást

Budapest - Hat településen tartanak ma időközi önkormányzati választást, az országgyűlési választással egy időben.

Budapest - Hat településen tartanak ma időközi önkormányzati választást, az országgyűlési választással egy időben.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Laskodon polgármestert választanak, mert a település eddigi vezetője tavaly december 11-én lemondott posztjáról. A polgármesteri székért egy jelölt a Fidesz-KDNP színeiben, ketten pedig függetlenként indulnak. A névjegyzékben több mint nyolcszáz választópolgár szerepel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csobajon szintén polgármester-választás lesz, miután az ottani településvezető lemondott és nyugállományba vonult. A posztért négy független jelölt indul, a választók száma mintegy ötszáz.

A szintén Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőbábán a korábbi polgármester halála miatt kellett időközi választást kiírni. A választáson hét független jelölt indul, a településen 1235-en jogosultak szavazni.

A Baranya megyei Sárokon lemondások miatt két önkormányzati képviselőt választanak. Két független jelölt pályázik a két testületi helyre, a választásra jogosultak száma 112.

A Pest megyei Pécel 1-es számú egyéni választókerületében ugyancsak lemondás miatt képviselőt választanak. A tisztségért öt jelölt indul: a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és az Összefogás 2119 jelöltje, valamint ketten függetlenként. A választói névjegyzékben 1707-en szerepelnek.

Komáromban a 2-es számú egyéni választókerületben is időközi képviselő-választást tartanak, szintén lemondás miatt. A képviselői helyért hárman indulnak: a Fidesz-KDNP, valamint a Jobbik jelöltje, továbbá egy független aspiráns. A választókerületben mintegy kétezer választó jogosult szavazni.

Szavazni reggel hattól este hétig lehet.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!