Magyarország

2018.07.13. 15:12

Elrendelték az inárcsi hivatali dolgozót leszúró férfi letartóztatását

Budapest - Elrendelte az inárcsi hivatali dolgozót leszúró férfi letartóztatását a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája pénteken - közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

Budapest - Elrendelte az inárcsi hivatali dolgozót leszúró férfi letartóztatását a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája pénteken - közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

A férfit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítja. A férfi beismerte tettét.

Az eljárás eddigi adatai szerint Cs. A. feleségével inárcsi házukban közösen nevelte három gyermekét, akik közül kettő kiskorú, és az egyik fogyatékkal élő. A gyanúsított és felesége többféle jogcímen összesen mintegy 59 millió forint tartozást halmozott fel, emiatt végrehajtási eljárás indult ellenük, melynek során a házukat elárverezték. A gyanúsítottnak és családjának 2018 júliusában ki kellett volna ürítenie az ingatlant.

Mivel a gyanúsított nem tudott a gyermekek elhelyezéséről gondoskodni, segítséget kért a Dabasi Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ inárcsi kirendeltségén. A sértett, az inárcsi kirendeltség családsegítője próbált szállást találni a gyanúsítottnak és családjának, de nem járt eredménnyel.

A gyanúsított július 11-én reggel bement a családsegítői irodába, és megkérdezte a sértettet, sikerült-e szállást találnia a számukra. A családsegítő nemleges választ adott neki, egyúttal közölte, hogy értesítenie kell a gyámhatóságot, és ha a gyanúsítottat és a családját kilakoltatják, intézkednie kell, hogy a gyámhatóság helyezze el a gyerekeket. A gyanúsított ettől dühös lett, elővette a magával vitt mintegy 10 cm pengehosszúságú kést, és egy alkalommal nyakon szúrta a sértettet, aki a helyszínen elhunyt. Ezután a gyanúsított átment a közelben levő polgármesteri hivatalba, egy ügyintézővel közölte, hogy megölte a sértettet, majd a helyszínen megvárta a rendőrök kiérkezését.

A gyanúsított terhére rótt cselekmény büntetési tétele az akár életfogytig tartó szabadságvesztés. A gyanúsított lakóhelyét adósságai miatt elárverezték, onnan ki kell költöznie, lakhatása nem megoldott, ezért fennáll szökésének, elrejtőzésének veszélye. Továbbá a gyanúsított közvetlenül a gyanúsításban szereplő cselekmény után kijelentette, hogy a végrehajtó és a gyámügyesek megölésére is gondolt. Erre tekintettel fennáll az újabb súlyos bűncselekmény elkövetésének veszélye is.

A nyomozási bíró pénteken ügyészi indítványra elrendelte a gyanúsított letartóztatását 2018. augusztus 13. napjáig.

A döntés ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be, így a végzés nem vált véglegessé.

- MTI -


[related-post post_id="3918814"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!