Magyarország

2018.10.13. 10:11

Videós pályázat középiskolás diákoknak a Mátyás király Emlékévhez kapcsolódóan

Budapest - Videós pályázatot hirdetnek középiskolás diákok számára a Mátyás király Emlékévhez kapcsolódóan.

Budapest - Videós pályázatot hirdetnek középiskolás diákok számára a Mátyás király Emlékévhez kapcsolódóan.

A felhívásra november 5-ig várják a három tagú magyarországi és határon túli csapatok jelentkezését, kísérőtanárral, akik saját szemszögből mutathatják be Mátyás királyt és korát egy rövid, általuk készített videó formájában.

Az Oktatási Jogok Biztosának Hivatala MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a hivatal, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja,  valamint az OTP Fáy András Alapítványa által hirdetett verseny kiemelt célja, hogy a középiskolások közelebb kerüljenek Mátyás királyhoz és a reneszánszhoz, valamint, hogy a témában közös gondolkodásra inspirálja a diákokat és tanáraikat.

A kétfordulós pályázat első körében a zsűri pontozza a beérkezett videókat, és kiválasztja azt a tíz csapatot, akik a második körben is részt vehetnek. A kiválasztott csapatok a Magyar Tudományos Akadémia székházában rövid prezentáció keretében mutathatják be témaválasztásuk okait, filmkészítési technikájukat. A prezentációkat a szakmai zsűri ugyancsak pontozza, és a két pontszámból alakul ki a végleges eredmény. A döntőben vetítik le 10 legjobb filmet, a három legjobb csapat értékes nyereményekben részesül, de díjazzák a Facebook közönségszavazásának győztesét is.

A versenyre a http://matyaskiraly.btk.mta.hu/ oldalon lehet jelentkezni.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!