Magyarország

2018.12.05. 11:01

Nézőpont: a magyarok 38 százaléka a kormánypártokkal szimpatizál

Budapest - A Nézőpont Intézet vezető elemzője szerint a kormánypártok a bevándorlási és családpolitikájuk miatt sikeresek.

Budapest - A Nézőpont Intézet vezető elemzője szerint a kormánypártok a bevándorlási és családpolitikájuk miatt sikeresek.

Nagy Dániel erről annak kapcsán beszélt szerdán az M1 aktuális csatornán, hogy az intézet előző nap közölt kutatási eredményei alapján a felnőtt magyar lakosság 38 százaléka a Fidesz-KDNP-vel szimpatizál, ami mintegy hárommillió kormánypárti választópolgárt jelent.

Nagy Dániel azt mondta, a kormánypártok bevándorlási és családpolitikája jól kiegészíti egymást, és a többi párt szavazóinak többsége is egyetért ezekkel. Felidézte, hogy mérésük szerint két százalékkal növekedett a kormánypártok szavazóinak aránya. A Fidesz-KDNP támogatottságának növekedése valószínűleg a Jobbikból átpártolóknak tudható be, ugyanis az eredményekben a Jobbik ott gyengült, ahol a kormánypártok erősödtek - értékelt.

Hozzátette, a Mi Hazánk Mozgalom is elvonhatja a Jobbik szavazóit, mert továbbvitte az ideológiát, amely korábban a Jobbiknál megtartó erő volt. Az elemző kitért arra is, ha most rendeznék az EP-választásokat, a Fidesz-KDNP 14, a Jobbik négy, az MSZP kettő, a Demokratikus Koalíció pedig egy mandátumhoz jutna.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!