Magyarország

2019.04.11. 15:57

Időjárás-jelentés - 2019. április 11.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

A Skandináv-félszigettől a Brit-szigeteken át egészen a Pireneusi-félsziget nyugati részéig anticiklon alakítja az időjárást. A felsorolt területeken a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor szárazföldünk középső, keleti, valamint déli vidékei fölött ciklonális mező helyezkedik el, hatására arrafelé gyakran erősen felhős az ég, és több helyen fordul elő eső, záporeső, néhol zivatar is kialakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet Észak-Oroszországban és a Skandináv-félszigeten +1 és -3, kissé délebbre és nyugatabbra 2 és 12 fok között változik. Melegebb az idő a déli és a keleti tájakon, ahol a délutáni órákra 15 és 23 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Fekete-tenger északi partvidékén 24, 27 fokot is mérnek. Péntek estig a Kárpát-medence időjárását a fent említett ciklonális mező alakítja.

Előrejelzés az ország területére péntek estig

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, rövid napos időszakok pénteken is inkább csak a Dunától keletre lehetnek. Reggelig összességében több helyen, pénteken szórványosan várható eső, zápor, csütörtök késő estig délen, délkeleten néhol zivatar is kialakulhat. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, az Alpokalján és a Zemplén térségében helyenként viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken a Dunántúlon 8 és 12, másutt 10 és 18 fok között alakul.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!