Nagyvilág

2012.04.10. 12:18

Angolul tanulnak a rendőrtisztek Sanghajban

Sanghaj, 2012. április 10., kedd (MTI) - A növekvő számú, külföldieket érintő ügy rendezésének segítésére angolul tanulnak a rendőrtisztek Sanghajban.

Sanghaj, 2012. április 10., kedd (MTI) - A növekvő számú, külföldieket érintő ügy rendezésének segítésére angolul tanulnak a rendőrtisztek Sanghajban.

Kifejezetten a rendőrszakmára szabott angoltanfolyamot kezdett a héten száz magasabb beosztású rendőrtiszt Sanghajban - írja a Shanghai Daily napilap. Az idegen nyelvtudásra mind több alkalommal van szükség hivatalos ügyekben, nő ugyanis a városban élő illetve az itt dolgozó külföldiek száma, ezzel együtt pedig az idegen - mindenek előtt angol - nyelvű ügyintézésre való igény. Az angol tanfolyam mindenekelőtt a foglalkozásból adódó szituációkat gyakoroltatja a részvevőkkel, s a hallás utáni szövegértésre és a szóbeli képességek fejlesztésére fókuszál. A tanári gárda angol anyanyelvű oktatókból áll, a képzést egy helyi nyelviskola szolgáltatja. A városban a 2010-es expót megelőzően már indult hasonló kezdeményezés, ám az csupán rövidtávú nyelvi képzésnek bizonyult, a tervek szerint az angoltanítást idén szélesebb körben kiterjesztenék. A 23 milliós metropolisznak hosszú távú tervei megvalósításához szüksége is lesz angolul beszélő közszolgákra: Sanghaj 2015-re a jüan kereskedelmének világközpontjává, 2020-ra pedig globális pénzügyi centrummá akar válni.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!