Ingyenes fesztivál

2019.05.21. 12:00

Tacskótalálkozó

Apró négylábúak és gazdáik találkozója a máriapócsi Pápa téren.

Tacskó(s)nak lenni életforma

Rövid lábak, hosszúra nyúlt test, lógó fülek és okosan fénylő gombszemek – már a látványtól cseppfolyóssá válik a legkeményebb szív is. A tacskó, dakszli vagy borzeb igazi kis egyéniség, s bár a méretük miatt a csábítás nagy, nem kimondottan öleb. Alapvetően vadászkutya, így nagyon önálló és akaratos, emellett persze kiválóan alkalmazkodik a városi tartáshoz is.

Előadások, koncertek

A tenyésztők és a gazdik úgy tartják, hogy tacskósnak lenni életforma, amiből ízelítőt kaphatnak, akik május 25-én, szombaton kilátogatnak a máriapócsi Pápa térre, ahol első alkalommal rendeznek tacskótalálkozót.

Kutyával vagy anélkül, de mindenképpen érdemes csatlakozni az ingyenes fesztiválhoz. A programok 13 órakor a Most Élsz Egyesület vendégműsorával és rendőrkutyás bemutatóval kezdődnek.

A közönség megismerkedhet Smile-lal, az életmentő tacskóval, bemutatkoznak a Tetovált Állatmentők, kiderül, miért sokoldalú társ a kis négylábú, valamint az is kiderül, mire képes a dakszli egy jó trénerrel. A színpadi programok mellett a gyerekeket hot dog készítő verseny, ugrálóvár és foglalkoztató sátor várja, a gondos gazdik megmutathatják kedvencüket dr. Szabó Sándor állatorvosnak, aki az állapotfelmérésen túl tanácsokkal is szolgálhat.

Délután öttől kezdődnek a koncertek, fellép a Periscope, a Karmapirin és a Bikini.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!