Mátészalka hírei

2010.11.24. 11:57

Pénzért rokkantságot ígért egy mátészalkai nő

<p>Mátészalka - Pénzért ígért rokkantságot pácienseinek egy asszisztensnő a mátészalkai kórház tüdőgondozójában. A nő azt mondta, hogy az orvos szakértői bizottságban egy ismerőse révén tudja elintézni a 67 százalékos munkaképesség-csökkenést, akár véglegesen is.</p>

Alkalmanként 100 és 400 ezer forintot kért az ügyfeleitől, de végül lebukott. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vesztegetést állítva, üzletszerűen elkövetett hivatali befolyással való üzérkedés bűntettével vádolja, míg ügyfeleit hivatali vesztegetéssel. Az ügy tárgyalása szerdán kezdődött a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon.

A vádlottak padján 13-an ültek volna, de ketten beteget jelentettek, egyikük maga az első rendű vádlott. A vádirat szerint az asszisztensként dolgozó asszony az őt felkereső, különböző fokban rokkant embereknek azt ígérte, a munkaképesség-csökkenést megállapító orvosszakértői bizottságnál egy ismerőse révén el tudja intézni, hogy 67 százalékos rokkantságot állapítsanak meg az érintettek számára, akár véglegesen is. Ezért 100 és 400 ezer forint közötti összeget kért, amelyből, mint ügyfeleinek mondta, 10 ezer forintot magának tart meg, a többit pedig a bizottsághoz juttatja el.

Az egyik ügyfél feljelentést tett

Az érintettek azonban nem kapták meg a remélt leszázalékolást, vagy nem annyi időre, mint amire számítottak. Ezért többen újra felkeresték a nőt, hogy visszakérjék a pénzt, amit fizettek. Egy részük vissza is kapta az összeget, másoknál arra hivatkozott, már nem tudja visszakérni ismerősétől a korábban átadott pénzt. Az ügy végül úgy került a rendőrségre, hogy az ügyfelei közül valaki feljelentette.

A bíróság szerdán megkezdte a vádlottakat kihallgatását, akik közül többen fenntartották a rendőrségen tett vallomásukat, nem kívántak mást hozzátenni. De volt olyan is, aki azt mondta, azért adott 200 ezer forintot a nőnek, mert műtétnél is ennyit szokott. A tárgyalássorozat vádlottak s tanúk meghallgatásával folytatódik, ítélet később várható.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!