Mátészalka hírei

2015.06.19. 13:48

Tortúra: Túr-túra

<em>Holtbiztos tippem van: a Szamosi Élménytér fokozatosan beérik, és egyszer csak nagyot durran. Aki a Holt-Szamosnál testközelből akar belelapozni a különleges lápsztoriba, annak irány Fülpösdaróc, Géberjén, Ököritófülpös, Tunyogmatolcs és Györtelek, ahol mesés fogadtatásban lesz része. </em>Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Holtbiztos tippem van: a Szamosi Élménytér fokozatosan beérik, és egyszer csak nagyot durran. Aki a Holt-Szamosnál testközelből akar belelapozni a különleges lápsztoriba, annak irány Fülpösdaróc, Géberjén, Ököritófülpös, Tunyogmatolcs és Györtelek, ahol mesés fogadtatásban lesz része. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Szamárság lenne kihagyni Shreket, a mogorva, ámde szerethető ogrét és a szépséges Fiona királylányt. Közös evezőre juthat a Tisza-barát. Kajakra mondom, kénye-kedve szerint lubickolhat a habokban ez idő tájt azon a tájon. Úszhatunk a boldogságban, hisz van választék a színes szabolcs-szatmár-beregi paletta festői környezetében. Persze, mindezt nem nekünk, itt élőknek kell ecsetelni. Az Öreg-Túrhoz nem csak a fiatalok vonzódnak. A hétköznapi folyó ügyek tengeréből kiszakadva remek relaxációs alkalmat nyújt a nyugalmat árasztó térség. Két töltés közben pedig akár lehet pedálozni a töltésen. Így hát nyeregbe, magyar! Feszül a hát, a has, tesztel a test – ép tesztben ép lélek.

Az étvágy is más. Hát a hasé, has a háté, láb a karé, jobban esik a karalábé. Ínycsiklandozó falatok, kulináris élvezetek, csábító nedűk, bizsergető kortyok. Ez jár annak, aki e vidéken jár. Zöldségben, gyümölcsben, lekvárban, pálinkában, földi jóban gazdag a megye, pozitív marketing kell, hogy minél több kútfő igya, egye. Feneketlen kútban élünk óriási merítési lehetőségekkel, itt az idő mindehhez nagy feneket keríteni! A négyméteres kerítések helyett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!