"Tovább csökkenthető a munkanélküliség"

2019.05.16. 17:38

Az előrelépés alapja a stabil munkahely

A megyei foglalkoztatási ráta növekszik, a munkanélküliség csökken.

Tarnavölgyi Gergely

A szerdai állásbörzével párhuzamosan egy szakmai fórumot is rendezett lapunk. Ezen dr. Nagy Ervin, a megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője azokról a szolgáltatásokról, támogatási formákról és lehetőségekről tájékoztatta a résztvevőket, melyekkel tovább csökkenthető a munkanélküliség és erősíthető a foglalkoztatás.

A szakember számadatokkal támasztotta alá a megyei foglalkoztatási ráta növekedését és a munkanélküliségi ráta csökkenését. Dr. Nagy Ervin elmondta: a kormány igyekszik összehangolni a közfoglalkoztatást a szezo­nális mezőgazdasági munkával, az elsődleges cél pedig a közmunkások számának csökkentése azzal, hogy az elsődleges munkaerőpiacon helyezkednek el.

– Százszázalékos megoldás nincs a munkaerőhiány kezelésére, egy dolgot ugyanis lehetetlen megváltoztatni, mégpedig az emberi gondolkodást. Pedig be kell látni: akkor tudunk egyről a kettőre jutni, jobb életkörülményeket biztosítani magunknak és a családunknak, ha dolgozunk és több fizetést viszünk haza. A foglalkoztatási főosztály csak lehetőségeket biztosíthat az előrelépéshez – fogalmazott dr. Nagy Ervin. A főosztályvezető szerint jó úton járnak: a rendelkezésre álló legfrissebb adatok szerint a megyei foglalkoztatási ráta (57,6 százalék) alig marad el az országos átlagtól (60,1 százalék).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!