Mátészalka hírei

2019.05.03. 14:48

Gyorsul a vonatközlekedés Mátészalka és Hajdúsámson között

A karbantartásoknak köszönhetően csökkent a vasúti sebességkorlátozások száma a Mátészalka és Hajdúsámson vonalszakaszon.

Forrás: Pixabay

A Debrecen–Mátészalka vonal több szakaszán pályakarbantartást végeztek az elmúlt hónapban, melynek köszönhetően sebességkorlátozásokat szüntetettek meg, így javulhat és kiszámíthatóbbá válhat a vonatok közlekedése – írja közleményében a MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

Az elvégzett munkák eredményeképpen Nyíradony és Nyírgelse között szüntetettek meg sebességkorlátozásokat, így ezeken a szakaszokon, – a kiépítéskor tervezett – 80 km/órás sebességgel közlekedhetnek a vonatok. A korlátozások megszüntetésén kívül cél volt a menetidő fenntartása, a menetrend kiszámíthatósága, továbbá a vasúti pálya műszaki állapotának megőrzése.

Az áprilisi karbantartás során Hajdúsámson állomáson síncserét, vágányszabályozást végeztek, korszerűsítették a vasúti átjárót, az áthaladást zökkenőmentessé, kényelmessé tevő új gumielemeket (ún. STRAIL-elemek) építettek be. Nyíradonyban aljcserét és vágányszabályozási munkát végeztek el, a vasútvonal állomások közötti szakaszain több helyen sín- és vasbetonalj cserét, javítást és vágányszabályozást végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!