Helyi közélet

2012.08.30. 12:37

Egészségmegőrző nap véradással Géberjénben

Géberjén - „Egy nap az egészségünkért és mások egészségéért” címmel szervezett programot a szamoskéri önkormányzat. A rendezvény ünnepélyes megnyitóján Máténé Vincze Andrea, Géberjén polgármestere és Teremi László, Szamoskér polgármestere üdvözölte az egészségükért tenni vágyó érdeklődőket.

Géberjén - „Egy nap az egészségünkért és mások egészségéért” címmel szervezett programot a szamoskéri önkormányzat. A rendezvény ünnepélyes megnyitóján Máténé Vincze Andrea, Géberjén polgármestere és Teremi László, Szamoskér polgármestere üdvözölte az egészségükért tenni vágyó érdeklődőket.A településen több egészséges alapanyagból készült étel várta a résztvevőket, a vendégeket. A Gabrien Egyesület készítette el a harapnivalókat, lecsóval és mangalicából készült babgulyással kedveskedtek az egészségükre vigyázni akaróknak. Négy órán keresztül volt lehetősége mindenkinek vért adnia a Géberjéni Kultúrházban. Máténé Vincze Andrea a Gabrien Néptánc és Hagyományőrző Egyesület elnökeként is különösen fontosnak tartja e kezdeményezés folytatását.

– Ifjúsági programsorozatunk harmadik fázisát rendeztük meg sikeresen. A véradáson nagyon szép számmal jelentek meg donorok. A rendezvény végeztével szintén kerékpárral mentünk vissza a kiindulási pontra - említette Veres Ágnes projektmenedzser, aki szerint az egészségükért tenni akarók változatos programokkal gazdagodhattak a Géberjénben tartott szamoskéri rendezvényen. Közlekedési vetélkedők a kerékpárral érkezőknek, elsősegélynyújtó bemutatók, és a Géberjéni Sulyom Tanösvény megtekintése sem maradhatott el a jelenlévők számára. Együttműködő partnerként az egészség újabb jeles napján kiváló eredménnyel végeztek a Szamoskéri Nőegylet és Ifjúsági Egyesület tagjai is.

Széles Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában