Mezőkeresztes hírei

2011.12.16. 08:08

Rács mögött a mezőkeresztesi haramiák

<div> <div> Mezőkeresztes -&nbsp;Mezőkeresztesen összesen hat házra tört rá és rabolt ki rövid időn belül az a három felnőtt- és egy fiatalkorú férfi, akit a napokban vett őrizetbe a rendőrség. A csoport legfiatalabbja alig múlt 14 éves és az általános iskola öt osztályát végezte el.

Mezőkeresztes - Mezőkeresztesen összesen hat házra tört rá és rabolt ki rövid időn belül az a három felnőtt- és egy fiatalkorú férfi, akit a napokban vett őrizetbe a rendőrség. A csoport legfiatalabbja alig múlt 14 éves és az általános iskola öt osztályát végezte el.November 25 és december 10-e között összesen hat időskorú házára tört rá és rabolta ki az a három felnőtt- és egy fiatalkorú férfi, akit a napokban vett őrizetbe a rendőrség Mezőkeresztesen. A főként esti órákban tevékenykedő csoport tagjai a megtámadott házak ajtajait nemes egyszerűséggel beszakították, vagy a villanyórát lekapcsolva a kijövő sértettre rátámadtak és értékek után kutattak.

Az elkövetők bűnlajstromán a legidősebb sértett egy 87 éves bácsi, a legkisebb eltulajdonított érték pedig mindössze félezer forint.

A 87 éves idős bácsira még november 25-én az éjszaki órákban rontottak rá. Házának ajtaját befeszítették, őt az ágyából kirángatva egy fekete színű fegyvernek látszó tárggyal pénzének átadására kényszerítették, a sértettet pedig levetkőztették és bántalmazták. Az idős férfi a vele történtekről csak napokkal később tett említést ismerősének, aki bejelentése után indulhatott csak meg a rablók felkutatása és elfogása.

Az elkövetők beazonosítását és elfogását a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság munkatársainak közreműködésével a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozócsoportja hajtotta végre december 13-án és 14-én. 

Az éjszakai haramiák legfiatalabbja alig múlt 14 éves és az általános iskola öt osztályát végezte el. Gyermekkorú elkövetőként korábban hat alkalommal szüntették meg vele szemben nyomozást büntethetőséget kizáró ok miatt. A rablóbanda legidősebbje 43 éves és ezidáig már 13 alkalommal volt büntetve, többszörös visszaeső. Ezidáig többek között zsarolás, lopás, garázdaság, pénzhamisítás, ittas járművezetés és kiskorú veszélyeztetése miatt ítélték már el.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyben fegyveresen elkövetett rablás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendőrség kezdeményezi mind a négy elkövető – a 14, 18 és 21 éves mezőkeresztesi, ezidáig büntetlen előéletű, valamint 43 éves polgári, büntetett előéletű lakosok - előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!