Miskolc hírei

2011.06.22. 13:34

Öt ország fiataljai Miskolccal ismerkedtek

<p>Miskolc - Eurolympia Miskolcon is: öt ország fiataljai ismerkedtek a várossal.</p>

Írországból, Lengyelországból, Bulgáriából, Szlovákiából és hazánkból is érkeztek diákok az Eurolympia ifjúsági csereprogram keretében szervezett aggteleki táborba. A debreceni Úton Ifjúsági Kulturális Egyesület a Fiatalok Lendületben Program által elnyert támogatással szervezte meg a tábort. A 16-28 év közti fiatalok tíz napot töltenek el hazánkban, ebből a szerdát Miskolc megismerésére szánták. Napjukat a Factory Arénában kezdték, ahol helyi fiatalokkal találkoztak. Délután pedig játékos, fotós városnézésre invitálták őket helyi önkéntesek kíséretével.

Gál Gergő projektvezető lapunknak elmondta: a projekt kiemelt témái a sport, mint nevelési és közösségfejlesztési eszköz, az európai polgárság, a fiatalok társadalmi részvétele, kulturális sokszínűség és az egészséges életmód.

Beszélt arról is, hogy igyekeznek olyan ismertekkel gazdagítani a náluk vendégeskedő diákokat, amelyek nem a formális oktatás részei. Hangsúlyozta: ismerkedhetnek egymás kultúrájával és nem utolsó sorban az Európa-tudatot is erősítik bennük. Nyelvtanulás szempontjából is hasznos a tábor - tette hozzá –, hiszen vannak visszatérő fiatalok, akik évről-évre jobban megértetik magukat egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!