Miskolc hírei

2011.10.18. 12:03

„Mini” Európa-bajnokság 25 méteren

Miskolc - Több száz indulót várnak a hét végi, Kemény Dénes uszodában sorra kerülő viadalra.

Miskolc - Több száz indulót várnak a hét végi, Kemény Dénes uszodában sorra kerülő viadalra.

Az EU Swimming Invitational 2011 névre keresztelt eseményről kedden sajtótájékoztatón számolt be dr. Szabó Brigitta, a Miskolci Városi Sportiskola Nonprofit Kft. ügyvezetője, Szabó László intézményvezető, Hölcz Péter versenyigazgató és Lavotha Péter, a Club Laguna SE elnöke.

Párizsban kezdődött

Az amerikai Julia Galan által életre hívott nemzetközi sorozatot a korábbi években Európa különböző nagyvárosaiban tartották. Párizsból indult hódító útjára 2006-ban és többek között Belgium, Svájc és Lengyelország után most Magyarország a soros. A Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Kft. és a Club Laguna SE több úszóversenyen bizonyított már, s a hét végi eseményt is közösen rendezik. A komplexumban – ahol minden korosztály képviselteti magát – átprogramozták az időmérőt és megfelezik a medencét. Utóbbiról elhangzott, hogy a sorozat hagyományai és az évvégi rövidpályás versenyek miatt kontinensszerte egyre népszerűbbek a 25 méteren tartott események.

Számokban

A kétnapos viadalon 13 ország képviseletében 38 klub sportolói vetélkednek. A 38 számban 1537 rajtot láthat a közönség. Eredményhirdetést 88 egyéni szám után tartanak. A létesítményt „átépítik”: a sportolók 25 méteren küzdenek, részükre 2x10 pályát alakítanak ki. Két küldöttség, a holland és a német már Miskolcon tartózkodik, tagjai a Kemény Dénes uszodában edzőtáboroznak. Az ünnepélyes megnyitót szombaton 15.30-kor tartják.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!