Nagyecsed hírei

2010.12.06. 12:02

Nagyon mélyről jutottak nagyon magasra

<p>Ismerős szituáció: a két évvel ezelőttihez hasonlóan ismét a nagyecsedi futballcsapat telel az NB III. Tisza-csoport mezőnyének az élén.</p>

Utolsó előttiekből lesznek az elsők. Mindez a Nagyecsed NB III-as csapatának őszi szereplését jellemzi, hiszen a második fordilót követően még nyeretlenül a tizenötödik helyen álló együttes az ősz végére a tabella tetjére rakétázott. Így aztán a harmadosztályban szereplő futballcsapatok őszi teljesítményének értékelését a szatmári alakulattal kell kezdenünk.

– Szerencsés helyzetben kerültünk a nyáron, hiszen csapatom korábban elég stabil volt, csak a támadószekciót kellett megerősítenünk – kezdett az újabb sikeres fél év értékelésébe Feczkó Tamás, a negyediek edzője. – Sokan megmosolyogtak, amikor a tavaly négy gólt szerzett Marcsek Zoltán és az egy találatig jutott Katona Györgyöt igazoltuk, de úgy gondolom, hogy mindketten beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Emlékezetes szezonon vagyunk túl, hiszen a tizenöt bajnoki mérkőzés mellett a négy kupamérkőzésünk sem volt átlagos. Igaz, hogy számunkra a bajnokság a második fordulóban, a tizenötödik helyről kezdődött, de csapatom tartását és erejét bizonyítja, hogy onnan is az élre oda tudott érni.
Való igaz, a Berettyóújfalu elleni hazai és az ibrányi vereség után két játéknapot követően szerzett gól és pont nélkül állt az Ecsed. Ha ekkor azt mondja valaki a trénernek, hogy mégis őszi első lesz a legénysége, elhiszi?

– A dobogóban már akkor biztos voltam, mert a játékunkkal nem volt gond – így az érintett. – A Berettyóújfalu elleni vereséget még mindig megmosolyogjuk, hiszen több, mint tíz ziccert hagytunk ki, a második fordulóban, Ibrányba pedig úgy érkeztünk, hogy előtte szerdán, Tállyán százhúsz perces kupacsatát tudtunk le, ahol elkezdtük a gólgyártást. A harmadik körben úgy léptünk pályára, hogy bárki is jön hozzánk, mindeképpen nyernünk kell, később mi is meglepődtünk, hogy a Püspökladány ellen valójában rangadót nyertünk, hiszen azon a meccsen akár gólkülönbséget is javíthattunk volna. A Püspökladány azután kezdett egy nagy sorozatba, mi pedig azon a mérkőzésen.

És ennek a szériának még nincs vége, hiszen tizenhárom veretlen meccs van a csapat háta mögött. Cseppet sem ünneprontásként, csak a tények rögzítéseként, ebben három olyan találkozó is van, amely döntetlennel ért véget.

Büszke edző

– Ami ezeket a meccseket illeti, a Létavértes ellen elvettek tőlünk két pontot, az ÚSE-Nagykálló a végén egyenlített, de a szoboszlói döntetlennel sem voltam elégedett – beszélt előbb az árnyékos odlalról Feczkó Tamás. – Ugyanakkor ebben az időszakban is több emlékezetes fellépésünk is volt, és erre a periódusra esett a kupamenetelésünk is: legyőztük a favoritnak kikáltott Tiszakanyárt, Tiszalökön több sérült és beteg játékost pótolva jutottunk nagyon fontos három ponthoz, fordulatos és gólzáporos meccsen diadalmaskodtunk Baktalórántházán, a slusszpoén pedig a Kemecsén aratott győzelmünk volt, amellyel a tabella élére kerültünk. Ezekben a meccsekben közös, hogy az utolsó tíz percben rendre betaláltunk. Ami pedig a Magyar Kupát illeti, eddig nem tartottam kiemelten fontosnak egy enbé hármas csapat életében, de ezt át kell, hogy értékeljem. Nagyon büszke vagyok csapatomra, hogy a magyar bajnok Debrecentől sem kaptunk ki, de ugyanúgy, mint játékosaimnak, még nekem is van hiányérzetem a Loki elleni tizenegyespárbajjal kapcsolatosan.
Lássuk, mi is volt a sikeres szereplés kulcsa!

– Nagyon örülök, hogy tizennyolc jó játékossal dolgozhatok együtt, de ez mit sem érne, ha ez a keret nem alkotna egy nagyon jó közösségű csapatot – mondta Feczkó mester. – Ezt bizonyítja, hogy az ősszel lejátszott tizenkilenc tétmérkőzésünkön, minden mezőnyjátékosom legalább egyszer kezdőként lépett pályára, közülük tizenketten feliratkoztak a góllövőlistára is. Nagyon kiegyensúlyozott ez a bajnokság, hiszen a miénk a negyedik csapat, amelyik a szezonban vezeti a tabellát, és az első öt helyezettet csak öt pont választja el egymástól, tényleg igaz, hogy bárki képes bárhol nyerni. Ismerős a jelenlegi szituáció, hiszen két éve ugyanígy az élen teleltünk, de akkor nem sikerült megtartani a pozíciónkat. Van összehasonlítási alapunk, hogy mennyivel könnyebb üldözőnek lenni, mint üldözöttnek, de ha már egyszer ide kerültünk, akkor mindent megteszünk annak érdekében, hogy tavasszal ugyanolyan fergeteges legyen a záróbulink, mint amilyen az őszi elsőséget megünneplő volt. Köszönjük az önkormányzatnak és az elnökünknek, a város vezetőinek és természetesen a szurkolóknak azt a támogatást, ami nélkül nem lenne a hátunk mögött ez a sikeres félév.

- Bodnár Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!