Nagyecsed hírei

2011.05.05. 09:45

Rangadó rangadó hátán

<p>Labdarúgó NB III. Tisza-csoport: ezúttal a szombati Kemecse–Cigánd és a vasárnapi Nagyecsed–Bakta parti emelkedik ki a sorból – no meg az alsóházi mérkőzések...</p>

Az utóbbi hat hétben nem múlt egy úgy forduló az NB III-ban, hogy ne játszottak volna olyan rangadót, amelyet a sorsdöntő jelzővel ruházhattunk fel. A 20. játéknapon a Tiszakanyár–Nagyecsed meccsről (2–3) hittük, hogy akár a bajnoki címről dönthet, a következő héten a Kemecse–Püspkladány találkozón (1–0) eldőlt, hogy a két csapat közül a szabolcsi zárkózik fel az élmezőnyhöz, aztán jött a Cigánd–Nagyecsed – szó szerint – ütközet (2–1), ami után mégis nyílt maradt az elsőségért folytatott verseny, két hete a Kemecse–Tiszakanyár derbi győztese (2–1), vagyis a házigazda nyíltan is bejelentkezett a bajnoki címért, legutóbb pedig az ÚSE-Nagykálló járt az üldözők kedvében azzal, hogy pontot vett el (2–2) a rangselső Nagyecsedtől.
És a sor folytatódik! Lesz még Kemecse–ÚSE-Nagykálló (27. forduló), Baktalórántháza–Kemecse (28.) és Nagyecsed–Kemecse (30.) derbi is – utóbbi jelen állás szerint ki-ki ütközetben dönthet a bajnoki címről. De mindeneklőtt szombaton a Cigándot fogadja Mirgai László legénysége, amely mind a kilenc tavaszi mérkőzését megnyerte eddig, de mint a hátralévő rangadók felsorolásából kiderül, a neheze még csak most jön a számára.
Szóval, az ecsediek két „kihívója” egymással mérkőzik a hétvégén, miközben a listavezetőre sem babazsúr vár a baktaiak ellen. Az első hatból négy egymás ellen meccsel, a hátsó ötből pedig négy. A Nyírmada a Létavértes ellen folytathatja felemelkedését, a Tiszalök (Péntek Miklós, betegség miatt távozó edző még mindig kórházban van, de állapota stabil) pedig a sereghajtó Berettyóújfalu otthonában kap egy utolsó esélyt.
Mi ez, ha nem sorsdöntő forduló...?

25. forduló (kezdés: 16.30): szakvezetői várakozások
Szombat
Kemecse (2.)–Cigánd (3.)
Mirgai László, kemecsei edző: – Ugyanazt tudom mondani, mint a Tiszakanyár elleni meccs előtt: mint minden rangadó, ez is azon fog eldőlni, hogy azt a kevés hibát, amit elkövetnek a csapatok, ki használja majd ki jobban. Nekünk mindenképpen jobb telejsítményt kell nyújtanunk, mint a tiszalöki győzelmünk alkalmával, és ha a kapu előtti koncentrálásunk maximális lesz, akkor lehet esélyünk a három pont itthon tartására, és újra örömet szerezhetünk szurkolóinknak.
Püspökladány (7.)–Balkány (15.)
Kovács Attila, balkányi edző: – A múlt heti mérkőzésen minden olyan hibát elkövettünk, amit ezen a szinten nem szabad. Fegyelmezetlenül, nem odafigyelve kezdtünk, ráadásul egymást és a játékvezetőt okolva, aminek tíz perc alatt meg is lett az „eredménye”. Persze, ennek is megvannak az összetett okai. Püspökladányban, úgy tűnik, átmenetileg felszállt a füst, nálunk leszállóban van, így nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Meszesán Tamás külföldre ment, Daru István sérült, Vasas Tamás eltiltott, remélem, leszünk tizenegyen, és aki pályára lép, mindent elkövet a tisztességes, elfogadható eredményért.
Vasárnap
Kótaj (8.)–Tuzsér (11.)
Csoma Dezső, kótaji edző: – A múlt héten a Püspökladányból érkező hírek kissé elkényelmesítették a játékosaimat, hiszen nem tudtuk, pontosan milyen erősségű csapat ellen fogunk játszani, így megkaptuk a pofont. Ebből tanulni kell, hiszen ha ugyanilyen félvállról vesszük az újabb mérkőzést, akkor megint bajba kerülhetünk. Megbeszéltük a történteket, még egyszer nem eshetünk ebbe a hibába, mert nagyon komoly erőpróba vár ránk. A fő probléma az, hogy Szabó Mihály, Majoros István és Ferenczi Flórián sérülése valamint Delian Cuc eltiltása miatt egyelőre nem tudom, miként fogunk kiállni.
Révész Csaba, tuzséri edző: – Két olyan bajnokit vesztettünk el egymás után, amelyeken reális esélyünk volt akár a győzelemre is. A végeredményt befolyásoló egyéni hibák miatt egy-egy mérkőzésen csapatszinten a teljesítményünk nem látszik egyenletesnek, holott én úgy gondolom, a télen átszervezett csapatom rövidtávon megfelelően fejlődik. A véghajrához közeledve minden pontra szükségünk van, hiszen a kiesés elleni harc még csak most kezdődik igazán, ezért nem tehetünk mást, mint a győzelembe menekülünk!
Ibrány (9.)–Tiszakanyár (4.)
Kató István, ibrányi edző: – Az elmúlt időszakban a jövőt is építgetve előtérbe került több fiatal tehetség szerepeltetése, a Kanyár elleni nagyon nehéz mérkőzésen, igaz kényszerből, de újabb titánok kapnak lehetőséget. Remélem, hogy ők is fel fognak nőni a feladathoz, és igazolják, hogy lehet rájuk számítani. Imre Győző és ifjabb Kató István sérülés miatti hiányát érezni fogjuk.
Koskovits György, tiszakanyári edző: – Az Ibrányt mintha egy kicsit lebecsülte volna a téli felkészülés alapján a mezőny, erre alaposan rácáfolt vasárnapi ellenfelünk, hiszen az eredményei arra utalnak, hogy kifejezetten stabil teljesítményt nyújtó társaság. Nekünk azonban a kitűzött cél elérése érdekében csak a győzelemben szabad gondolkodnunk. Kiss Tamás sérült, Tóth Szilárd öt sárgás.
Nagyecsed (1.)–Baktalórántháza (6.)
Feczkó Tamás, nagyecsedi edző: – Ősszel változatos, sokáig emlékezetes mérkőzésen győztünk Baktalórántházán. Utána Jani bá’ úgy összekapta csapatát, hogy tíz fordulón keresztülk nem talált legyőzőre. Nem hiszem, hogy ezen a hétvégén is hasonlóan izgalmas mérkőzést játszunk, de hogy győzni szeretnénk, az biztos.
Tóth János, baktalórántházi edző: – Jó mérkőzésre, csapatomtól pedig jó teljesítményre számítok. A magam részéről nyugodtan várnám a találkozót, ha nem tudnám, hogy az egyaránt öt sárga lapos Lakatos István és Illés László személyében két kulcsfontosságú játékosunk nem léphet pályára. Így is bízom a számunkra kedvező eredmény elérésében.
Nyírmada (13.)–Létavértes (12.)
Szőke István, nyírmadai játékos-edző: – A hétvégi mérkőzés sem lesz egyszerű, hiszen az ügyes fiatalokból álló Létavértest fogadjuk. Bízom benne, hogy az elmúlt két hétvégi formánkat hozva sikerül itthon tartani a három pontot. Danku Attila öt sárga lap miatt kihagyja a mérkőzést.
Hajdúszoboszló (10.)–ÚSE-Nagykálló (5.)
Fogarasi Zoltán, az ÚSE-Nagykálló edzője: – Az elmúlt két fordulóban a mérkőzéseinket szinte végig emberhátrányban játszottuk le, amit természetesen csak saját magunknak köszönhettünk. Ennek tükrében az így megszerzett négy pont bravúrosnak mondható, ami lélektanilag a véghajrában remélhetőleg pozitívan hat majd a csapatra. Vasárnapi ellenfelünk eredményei tiszteletet parancsolnak, hiszen eddig mindenkinek feladták a leckét. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok az eddig várakozáson felül szereplő újoncok csatáján, de természetesen győzelemben gondolkodunk.
Berettyóújfalu (16.)–Tiszalök (14.)
Falatovics László, tiszalöki edző: – Azt hittem, hogy tudom, mire vállalkozok, de tévedtem. Ennek ellenére mindent megteszünk a sikeres szereplés érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!