Nagykálló hírei

2011.03.24. 09:51

„Verhetetlenek” egymás ellen

<p>Labdarúgó NB III. Tisza-csoport: A négy komoly sorozattal rendelkező csapat közül az ÚSE-Nagykálló és a Cigánd egymásnak ad randevút a hétvégi fordulóban.</p>

Négy csapat egész komoly kis veretlenségi sorozatot építget már az ősz, sőt – a Nagyecsed esetében –, már a nyár óta. A listavezető két vereséggel kezdte a bajnokságot, azóta viszont tizenhatra nyújtotta a fiaskó nélkül megvívott mérkőzései számát.

Ilyen szempontból az ÚSE-Nagykálló a második a sorban, amely bajnokságbeli egyetlen vereségét még a hetedik játéknapon, Baktalórántházán szenvedte el, vagyis azóta éppen tizenegy mérkőzésen maradt veretlen. Nemcsak az „igazi”, hanem a „veretlenségi” tabellán is harmadik a Cigánd: a mezőny egyedüli borsodi alakulata legutóbb október 17-én veszített Nyírmadán (!), és azóta kilenc találkozón nem talált legyőzőre. A negyedik leghosszabb sorozat a Baktalórántházáé, amely a Nagyecsedtől elszenvedett őszi vereség óta, nyolc forduló óta veretlen – és azóta hat találkozóját is megnyerte.
Nem véletlen, hogy a felsorolt csapatok mindegyike az első öt helyezett között található, közéjük csak a héten edzőváltáson átesett Tiszakanyár ékelődik be. Ezt az ötös bolyt nyugodtan nevezhetjük a bajnokesélyesek táborának, persze, ha a tavasszal talajvízként feltörő Kemecse is folytatja menetelését, akkor a bajnoki címvédőről sem szabad megfeledkezni.

Az ÚSE-Nagykálló a Cigándot fogadja

A „verhetetlenek” közül szombaton az ÚSE-Nagykálló a Cigándot fogadja. Egy döntetlennel tovább építené nem mindennapi sorozatát a két csapat, növeli az iksz esélyét, hogy a fehértóiak a bajnokság során már nyolcszor értek el ilyen eredményt. Egymás ellen viszont kerülték a döntetlent a felek, sőt, az augusztusi kupameccsen (2–1-re nyert a Cigánd) és a szeptemberi bajnokin (3–1 az ÚSE-Nagykálló javára) is vendégsiker született. Na, ezek után legyen okos az ember a szombati eredményt illetően...

A Bakta, a Nagyecsed és a Kemecse jó sorozatának folytatására minden esély megvan, hiszen otthonukban játszva az alsóházból kapnak ellenfelet. A Tiszakanyár az egyelőre két győztes meccsnél tartó Tuzsér vendége lesz, a legutóbbi győzelmétől lendületet kapott Nyírmada is megyei rangadót játszik – a tavasszal még veretlen (na tessék, még egy remeklő csapat...) Ibránnyal. Hogy egy másik előjelű szériáról is beszéljünk, a Kótaj a Létavértes ellen számolhat le nyolc forduló óta tartó nyeretlenségével. A forduló egyetlen nem szabolci érdekeltségű mérkőzése – szombaton – a Hajdúszoboszló–Püspökladány összecsapás lesz.

19. forduló (kezdés: 15): szakvezetői várakozások

Szombat

Baktalórántháza (5.)–Tiszalök (13.)
Tóth János, baktalórántházi edző: – Szívós, kitartó ellenfélre, ezzel párhuzamosan nehéz mérkőzésre számítok, de bízom a csapat tartásában, ami ahhoz vezethet, hogy megoldja a feladatot. Szeretnénk visszavágni az őszi kellemetlen vereségért. A Kanyáron kiállított Bodnár Jánost két mérkőzésre tiltották el.
Péntek Miklós, tiszlöki edző: – Ennek a mérkőzésenek sem mi vagyunk az esélyesei. Ismerjük a Baktalórántháza eredményeit, a játékosállományának erősségét és tisztában vagyunk azzal, hogy sikeresen kezdték a tavaszt. Ezzel szemben mi tele vagyunk sérültekkel, jelenleg azt sem tudom, hogyan fogunk kiállni a mérkőzésre. Bízom a tisztes helytállásban.

Tuzsér (11.)–Tiszakanyár (2.)
Révész Csaba, tuzséri edző: – Továbbra is az a célunk, hogy pozíciónkat megerősítsük a középmezőnyben, ezért a nehezebb akadályokat is vennünk kell. Az utóbbi két győzelem jót tett a csapat önbizalmának, ennek következtében mentálisan megerősödve várjuk a Tiszakanyárt. Bízunk magunkban és hiszünk a jó folytatásban.
Háda Tivadar, tiszakanyári technikai vezető: – Az biztos, hogy a Tuzsér otthonában mindig veszélyes ellenfél, mi pedig a körülményekhez képest igyekeztünk jól felkészülni a mérkőzésre és győzelemmel szeretnénk zárni a hetet. Deák István eltiltás miatt nem játszhat.

ÚSE-Nagykálló (4.)–Cigánd (3.)
Fogarasi Zoltán, az ÚSE-Nagykálló edzője: – Kiélezett csatára számítok, amelyre ugyanúgy készülünk, mint a többi mérkőzésre. Tudjuk, hogy egy kiváló képességű - a bajnoki cím megszerzésére is esélyes - csapattal találkozunk, amelynek több játékosa is képes a mérkőzések eldöntésére. Ismerve ellenfelünk és saját csapatom erejét úgy érzem, hogy a pillanatnyi forma fog dönteni, ami miatt bármilyen végeredmény elképzelhető. Természetesen bízom benne, hogy a hatékony védekezésünk mellé fel tud nőni a támadójátékunk, és akkor végig nyílt mérkőzést játszhatunk a rendkívül jó állománnyal rendelkező cigándi csapattal. Természetesen tovább szeretnénk gyarapítani pontjaink számát, és elégedett lennék, ha a két csapat közti különbség nem nőne a mérkőzés végén. Sőt...

Kemecse (7.)–Berettyóújfalu (16.)
Mirgai László, kemecsei edző: – Úgy készülünk a mérkőzésre, mintha az első helyezett jönne hozzánk. Sokat beszélgettünk arról a hétközben, hogy egy percre sem szsbad lekezelni az ellenfelünket, és azon leszünk, hogy a közönségünknek újabb örömet szerezzünk. Bízom benne, hogy az eddig tapasztalt akarat és támadójáték újra jelentkezik majd, és akkor sikerül a három pontot itthon tartani.

Vasárnap

Nagyecsed (1.)–Balkány (14.)
Feczkó Tamás, nagyecsedi edző: – Nagyon sajnálom azokat a szurkolóinkat, akik az elmúlt bajnokinkat végignézték. Hiszen akkori ellenfelünk úgy csalta el a játékot, hogy nézhető sem volt, nemhogy élvezhető a mérkőzés. A balkányiakkal az elmúlt két évben mindig pörgős, jó meccset játszottunk, és ezt várom ettől a hétvégétől is.
Kovács Attila, balkányi edző: – A múlt heti hatpontos meccsünket elvesztettük, de amíg nem tudunk akciógólt szerezni, addig törvényszerű a vereségünk. Most sem mi vagyunk az esélyesek, hiszen a bajnokesélyeshez látogatunk, de megpróbálunk pontot szerezni, és méltó ellenfelek lenni a pályán.

Nyírmada (15.)–Ibrány (9.)
Szőke István, nyírmadai edző: – Berettyóújfaluban jó és fegyelmezett játékkal sikerült nyernünk, bízom a csapatomban, hogy a hétvégén is a legjobb formáját hozva fogunk újabb pontot vagy inkább pontokat szerezni. Kovács Alfonz eltiltás miatt nem játszhat.
Kató István, ibrányi edző: – A bajnoki táblázat jelenlegi állása szerint – a Kótaj kivételével – a mögöttünk helyezkedő csapatokhoz utazunk, az előttünk állókat – a Baktát nem számítva – pedig hazai környezetben fogadjuk. Hogy hol tudunk majd több pontot elcsípni...? A madai mérkőzésről csak annyit, hogy a rendelkezésemre álló keret pillanatanyi formája fogja meghatározni a három pont sorsát.

Kótaj (10.)–Létavértes (12.)
Csoma Dezső, kótaji edző: – A múlt héten nem játszottunk rosszul, időnként szép támadásokat vezettünk, de sajnos a védekezéssel hadilábon álltunk. Vasárnap sem állunk könnyű feladat előtt, mert a Létavértes ügyes kis csapat. Három tavaszi játéknap után még nincs győzelmünk, most nyerni szeretnénk, kiszolgálni a hazai szurkolókat. Ezen kívül nagyon reménykedem abban, hogy az eddigi három fordulóval szemben most nem büntetnek majd bennünket a játékvezetők.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!