Nagykőrös hírei

2011.03.02. 13:07

Elkezdődött a szennyvízcsatorna-hálózat építési szakasza Nagykőrösön

<p>Nagykőrös csatornázottsága jelenleg körülbelül 25%-os, a nem csatornázott ingatlanok szennyvize a talajba kerülve veszélyezteti a város ivóvízbázisát és lakóinak egészségét.</p>

A meglévő  lakossági szennyvízaknákba ugyanakkor talajvíz szivárog, ami komoly  kellemetlenséget és költséget okoz a gyakran szükségessé váló szippantások miatt. A beruházás során az EU-irányelveknek és a hazai környezetvédelmi előírásoknak megfelelő csatornahálózat kerül  kiépítésre, így Nagykőrös város csatornázottsága közel 100%-os lesz.

A szakemberek  gravitációs hálózatot alakítanak ki, amely az ismert rendszerek közül a  legolcsóbb, és az érintett több mint 5.000 ingatlan mindegyikéhez  csatlakoztatható. A beruházás az Európai Unió és a Magyar Állam  támogatásával valósul meg, a város által pályázaton elnyert támogatásnak  köszönhetően, az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia  Operatív Program keretén belül.

A csatornarekonstrukciós munkálatok március elején indulnak Nagykőrösön

  
A kivitelezés a szennyvíztisztítóhoz közvetlenül kapcsolódó nyomóvezetékek építésével, illetve az azokhoz  tartozó szennyvízátemelő aknák süllyesztésével kezdődik meg. Várhatóan  március elején indulhat el a lakossági gravitációs szennyvízvezetékek kialakítása, a 3 letelepített átemelő környékén, amelyek a Kárász utca -  Kőva telepen, a Vágóhíd utcában, valamint a Kárpát utcában lesznek  elhelyezve. A kivitelezés legnagyobb szakértelmet igénylő szakasza, a csatornarekonstrukció várhatóan március végén veszi majd kezdetét.
  
A szakemberek arra törekednek, hogy a  lakosságnak minél kevesebb kellemetlenséget okozzanak a beruházással  járó munkálatok. Ugyanakkor arra kérik az érintetteket, hogy támogassák az állapotfelmérések és bekötési nyilatkozatok ügyében őket felkereső munkatársakat.
  
A munkálatok megkezdése előtt fotókat, részletes kamerás felvételt készítenek az utak és házak állapotáról,  hogy később az esetleges károk megtérítése ne legyen vitatható.  Az érintett lakóknak házi bekötési nyilatkozatot kell majd kitölteniük, őket fényképes igazolvánnyal rendelkező munkatársak fogják személyesen megkeresni, hogy a bekötések pontos helyéről egyeztessenek. Az igazolványt az önkormányzati lapban és a beruházás honlapján is bemutatják majd.
  
A projektiroda heti három napon ügyfélszolgálati irodaként fog üzemelni, amely telefonon is elérhető lesz. Nyitva tartásának időpontja és telefonszáma meg fog jelenni az önkormányzati lapban, valamint elérhető lesz a beruházás honlapján.

Forrás: Nagykőrös Város Szennyvízkezelés Fejlesztése


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!