Nagyvilág

2008.05.02. 20:35

VÉRFERTŐZÉS AUSZTRIÁBAN - Börtönviselt Josef Fritzl a sajtó szerint

<p>Alsó-Ausztria - Az osztrák sajtó szerint a vérfertőző apáról rendőrségi feljegyzések vannak két szexuális ügye kapcsán a 60-as évek végéről.</p>

Az Oberösterreichische Nachrichten című lap azt írta, hogy Josef Fritzl 1967 szeptemberében meg akart erőszakolni egy 21 éves nőt egy erdőben, Linz közelében, egy hónappal később pedig megtámadott egy 24 éves nőt Linzben.

A lap szerint a felső-ausztriai rendőrség archívumában dosszié van a férfiról, akit a két támadásért el is ítéltek. A dokumentumokat megkapta az alsó-ausztriai ügyészség, amely a vérfertőzés ügyében nyomoz. Az itteni hatóságok azt állítják, hogy nem tudtak semmit a férfi 40 évvel ezelőtti tetteiről, de azt ígérték, hogy mindent feltárnak a 73 éves Fritzl-ről. Az osztrák törvények értelmében az ilyen anyagokat 50 évig nem lehet nyilvánosságra hozni.

Az osztrák férfi 24 éven át tartotta fogva saját lányát, rendre megerőszakolta, és 7 gyereket nemzett neki, akik közül egy csecsemő korában meghalt. Fritzl egy összkomfortos, szinte hermetikusan elzárt pincében tartotta fogva lányát és három közös gyereküket, a többi hármat pedig "fent" nevelte feleségével, akinek a vallomása szerint azt mondta, hogy lányuk egy szektához csatlakozott, ezért kell az unokákat nekik nevelniük. Állítólag az asszony nem tudott semmiről. A hatóságok most háromdimenziós fényképeket készítenek az amstetteni házról, mert az alsó-ausztriai rendőrség ki akarja deríteni, hogy miként építhette ki a férfi a föld alatti tömlöcöt, és tarthatta azt titokban évtizedeken át.

Az ügy csaknem két héttel ezelőtt pattant ki, amikor a pincében élő 19 éves lány csontsoványan kórházba került. Az eddigi információk szerint az apa 11 éves kora óta kényszerítette szexuális kapcsolatra lányát.

Előzmények:

  • Börtönben az amstetteni vérfertőző
    A St. Pölten-i börtön parancsnokának keddi közlése szerint "jól töltötte az éjszakát" magánzárkájában a hetvenhárom éves Josef Fritzl. Vérfertőzés Ausztriában 008.04.28. Pincében tartotta fogva lányát 2008.04.27. Video
  • Vérfertőzés Ausztriában: teljes a döbbenet az osztrákoknál
    Megkezdte vallomástételét Alsó-Ausztriában az a 73 éves férfi, aki 24 évig tartotta fogva saját lányát háza pincéjében, akit szexuálisan is zaklatott. A hatóság azonban egyelőre nem közölt erről részleteket.

  • Lány a pincében
    Alsó-Ausztria - 24 évig tartotta fogva lányát egy osztrák apa a pincéjében - több gyereke is született tőle.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!