Nagyvilág

2008.09.21. 19:02

3 éves skót hős

<p>Skócia - Jack, a kis hős. Így emleget egy 3 éves kisfiút a skót sajtó, mégpedig azért, mert amikor édesanyja epilepsziás rohamot kapott, ő ahelyett, hogy kétségbeesett volna, felhívta a segélykérő telefonszámot, méghozzá kétszer.</p>

A 3 éves kisfiú anyja mobilján hívta a 999-es számot. A telefon azonban kikapcsolt, mert lemerült. Jack nem esett kétségbe, hanem megkereste apja mobilját, és újra hívta a 999-et. Ekkor már el tudta mondani, hogy baj van. A kezelő hamar rájött, hogy egy gyerek van a vonal másik végén, Jack pedig elmondta, hogy rohama van a mamájának, és a nappali padlóján fekszik.

Nagy-Britanniában a rendőrség, a mentők és a tűzoltóság vészhívója ugyanaz, a 999, így a rendőrök be tudták mérni a hívást, majd riasztották a mentőket, akik gyorsan a helyszínre értek a skóciai Lochgelly-ben, majd betörték a lakás ajtaját, és segítettek. Jack 23 éves mamája azt nyilatkozta, hogy nagyon büszke a fiára.

"Többször tanítottuk neki, hogy ha baj van, és nem tud szólni barátunknak a szomszédban, nincs itthon a papája, és csak mi ketten vagyunk, akkor hívja a 999-et"- mesélte Leanne Thomson.

"Nem kétséges, megmentette a mamáját. Ha nem ért volna el minket, ki tudja mit történik a magatehetetlen asszonnyal"- nyilatkozta az egyik rendőrtiszt, Duncan Ormiston, aki tiszteletbeli rendőrré avatta Jacket, és ennek jeléül megajándékozta egy igazi rendőrsapkával.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!