Nagyvilág

2008.09.21. 18:59

Csaknem 13 ezer kínai csecsemőt ápolnak kórházban a szennyezett tejpor miatt

<p>Kína - Majdnem 13 ezer csecsemő került eddig kórházba Kínában, miután megbetegedett a melaminnal szennyezett tejportól - közölte vasárnap a pekingi egészségügyi minisztérium.</p>

A vesekövet okozó tápszer miatt eddig négy kisgyermek vesztette életét az ázsiai országban. A szaktárca szerint a kórházban ápolt 12.892 csecsemő közül 104 gyermek állapota súlyos, míg majdnem 1600 gyereket már gyógyultan haza engedtek.

A kínai minőségellenőrző hivatal korábbi jelentése szerint a két legnagyobb kínai tejtermékgyártó készítményeinek tíz százaléka tartalmazott melamint, és egy harmadiknál is szennyezett tejekre bukkantak. A tejporokat gyártó Sanlu állítólag már márciusban értesült a szennyezésről, a cég azonban csak szeptember 11-én hívta vissza termékeit, miután a vállalatban részesedéssel bíró új-zélandi cég jelezte a problémát kormányának, amelyik közvetlenül a pekingi kormányzatot értesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!