Nagyvilág

2008.09.21. 14:45

Egy dán diplomata is eltűnt az iszlámábádi merényletben

<p>Pakisztán - Eltűntként keresnek egy dán diplomatát Iszlámábádban, akiről a szombati támadás óta nincs hír - közölte vasárnap a dán külügyminisztérium.</p>

A pakisztáni fővárosban lévő Marriott hotel bejáratának helyi idő szerint szombat este nyolc óra körül vezetett neki egy mintegy 600 kilogrammnyi robbanószerrel megrakott teherautót egy - feltehetően tálib - támadó. A merényletben legkevesebb 53 ember vesztette életét, és több mint 250-en megsebesültek.

"Most arra összepontosítjuk a figyelmünket, hogy megtaláljuk azt a dán állampolgárt, aki tegnap óta az eltűntek listáján van" - mondta Klavs Holm, a koppenhágai külügyminisztérium ügyvivője az AFP-nek. Hozzátette: a nagykövetség munkatársai az egész városban, elsősorban kórházakban nyomoznak az eltűnt diplomata után. A külügyi munkatárs ugyanakkor nem közölt részleteket az eltűnt személyazonosságáról, azt azonban elmondta, hogy a szállodában tartózkodó más dán állampolgárok mindössze kisebb sérüléseket szenvedtek a merényletben.

A támadásban életét vesztette az iszlámábádi cseh nagykövet, Ivo Zdarek, valamint legkevesebb három külföldi - két amerikai és egy litván - állampolgár. Szelestey Lajos külügyi szóvivő korábbi tájékoztatása szerint a robbantásnak nem volt magyar sérültje vagy áldozata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!