Nagyvilág

2008.09.25. 16:39

Már Líbiában vannak az Egyiptomból elrabolt külföldiek

<p>Líbia - Líbiába hurcolták át azt a 19 turistát és egyiptomi kísérőiket, akiket a múlt pénteken egy sivatagi túráról raboltak el fegyveresek - közölték szudáni illetékesek csütörtökön.</p>

Továbbra is úgy tudni, hogy az emberrablók hatmillió eurós (1,4 milliárd forint) váltságdíjat követelnek értük.

A szudáni hatóságok szerint már nincsenek Szudán területén azok a külföldiek, akiket a múlt pénteken raboltak el Egyiptomból fegyveresek.

"Az emberrablók és a turisták Líbiába mentek át, 13-15 kilométerre vannak a határtól" - mondta a kartúmi külügyminisztérium protokolligazgatója csütörtökön, hozzátéve, hogy információik szerint az összes túsz jól van.

A kairói biztonsági források szerint is helyet változtatott a csoport, amelyben öt német, öt olasz, egy román állampolgár, valamint egyiptomi kísérőik vannak.

Egyelőre úgy tudni, hogy hatmillió eurót (1,4 milliárd forint) követelnek értük az emberrablók. A banditák a túszokat a múlt héten Szudánba vitték - az ottani biztonsági erők folyamatosan figyelték őket, de elővigyázatosságból nem indítottak mentési akciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!