Nagyvilág

2008.09.08. 15:54

Orosz maffiózókat fogtak el a krími tengerparton

<p>Ukrajna – Két hónapok óta körözött orosz bandavezért tartóztattak le a Krím-félszigeten található Feodosszija strandján.</p>

A szokatlan koraőszi melegben napfürdőző férfiakat az ukrán BM maffiaellenes ügyosztályának munkatársai mentették meg a napszúrástól.

A két moszkvai bandavezérrel szemben három hónapja adott ki elfogatási parancsot az Oroszországi Föderáció bűnügyi rendőrsége. A moszkvai illetőségű Vaszja Bandit és a podolszki maffia vezérének számító Edik ellen többek között zsarolás bűntette miatt hirdettek körözést.

S miközben az orosz rendőrség bottal ütötte a nyomukat, a két férfi nyugodtan süttette a hasát a Fekete-tenger partján. Szemtanúk szerint szinte a szemnek is jólesett, amikor a talpig tetovált, meglehetősen kihívóan viselkedő ifjak a nyakukban és csuklójukon villogó aranyláncok mellé ezen a szép vasárnapon egy-egy acélbilincset is kaptak.

Jelena Melnik, a BM sajtószóvivője szerint valószínűleg még a héten döntés születik a két bandavezér kiadatásáról az orosz hatóságoknak.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!