Nagyvilág

2008.11.02. 17:40

Dunaszerdahelyi meccs: Eddig a DAC szurkolókat védték a rendőrök

<p>A DAC játékosai szerettek volna segíteni szurkolóikon, de a játékvezető nem engedte. Ezt a dunaszerdahelyi csapat másodedzője mondta a Független Hírügynökségnek. Radványi Miklós hozzátette:nem értették, hogy a rendőrök miért mentek neki a magyar szurkolóknak, mert eddig a DAC drukkerei példás védelmet kaptak az egyenruhásoktól. </p> <p>A Dunaszerdahelyi futballklub magyar pályaedzője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy senki nem tudta a kispadoknál, hogy miért tört ki az incidens. Radványi Miklós elmondta, hogy Pinte Attila csapatkapitány - aki korábban szerepelt a Ferencvárosban is - és néhány más játékos is ki szeretett volna menni a megvert szurkolókhoz, ám a játékvezető ezt nem engedte nekik.</p>

A szakember szerint nem új keletűek a magyar ellenes megnyilvánulások, a szlovák futballpályákon, ám szerinte mindezek eddig csak verbális kereteket öltöttek. Véleménye szerint azért volt váratlan a rendőri erőszak, mert korábban a dunaszerdahelyi szurkolók is példás védelmet kaptak a rendőröktől.

A szlovák rendőrök szombaton, a dunaszerdahelyi DAC-Slovan labdarúgó mérkőzésen támadtak a magyar szurkolókra. A helyi hatóság szerint a beavatkozásra azért volt szükség, mert a magyarok köveket dobáltak rájuk. A helyszínen tartózkodó újságírók szerint nem történt agresszió a magyarok részéről, ellenben a pozsonyi drukkerek petárdákkal dobálták saját rendőreiket, akik inkább a magyar szurkolótábor ellen léptek fel. A meccset félbeszakították.

Összesen 31 embert állítottak elő, köztük 16 magyar állampolgárt, de őket azóta elengedték. Az incidensben ötven ember sérült meg; egy magyar állampolgárt ápolnak a dunaszerdahelyi kórházban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!