Nagyvilág

2009.06.17. 11:09

Turul-emlékművet avattak Ukrajnában

<p>Kárpátalja – Egy Turul-emlékművet avattak fel az ukrajnai határ mentén fekvő Eszeny községben az I. világháborúban elesettek emlékére.</p>

A kárpátaljai Eszenyben falunapot tartottak vasárnap, amely hálaadó istentisztelettel vette kezdetét – számolt be az eseményről a Kárpáti Igaz Szó. Balogh Attila református tiszteletes, az ungi egyházmegye esperese igehirdetésében kiemelte, dicsőítsük Istent, és tőle kérjük el a jövőt, a vezetést közösségünk és nemzetünk számára.

Ezt követően került sor a református templom előtt álló turulmadaras emlékmű ünnepélyes felavatására, amellyel az eszenyiek a település I. világháborús halottainak állított emléket. A Turul a magyarországi Molnár Zsolt címer- és zászlótervező keze munkáját dicséri. Molnár Zsolt címeres magyar zászlót is készített az eszenyi református gyülekezetnek.

A kultúrházban folytatódó ünnepségen fellépett a helyi Ritmus néptánc-együttes, a református Napsugár óvoda növendékei pedig táncos-zenés programot adtak elő.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!