Nagyvilág

2010.06.06. 12:53

Elmebeteg puskás ámokfutót ártalmatlanítottak Ukrajnában

<p>Az élettársára vadászott, ám végül a szomszédját lőtte agyon, majd a kivezényelt kommandósokra is tüzet nyitott vadászpuskájából szombat este egy elmeháborodott férfi a Krím-félszigeten.</p>

A lövöldözőt egy mesterlövésznek sikerült végül ártalmatlanná tennie - adta hírül vasárnap az ukrán UNIAN hírügynökség.

A Bahcsiszarajhoz közeli faluban élő 38 éves férfi már évek óta pszichiátriai kezelés alatt állt, és egyelőre nem ismeretes, miként tarthatott otthonában vadászpuskát. A rendőrséget az egyik szomszédja értesítette, aki jelentette, hogy a férfi egy fegyverrel járkál a háza udvarán, és azt hangoztatja, hogy a hazatérő élettársával akar végezni.

A rohamrendőrök kiérkezésekor az elmebeteg fegyveres felmenekült a családi háza padlására, ahonnan válogatás nélkül tüzelt mindenre, ami mozog. Egyik szomszédja, aki állítólag közeli barátja volt, az udvarra lépve megpróbálta megnyugtatni, ám a következő pillanatban elterült egy halálos lövéstől.

Az eszét vesztett lövöldözőt végül rendőrségi különleges egység egyik mesterlövészének sikerült ártatlanná tennie azáltal, hogy ellőtte annak térdét. A sérült elkövetőt rohammentővel szállították klórházba. A rendőrségi közlemény szerint ámokfutása során legalább tíz célzott lövést adott le sörétes puskájából. Jelenleg még nem tisztázott, hogy elmeállapota lehetővé teszi-e büntetőjogi felelősségre vonását.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!