Nagyvilág

2010.07.29. 15:16

100 éve először nyílt új bank Nagy-Britanniában - a kutyákat is várják

<p>Új bank kezdte meg működését csütörtökön a brit fővárosban. A pénzintézet azt ígéri ügyfeleinek, hogy oylan szolgáltatásokkal várják, amelyeket máshol nem kapnak meg.</p>

A Metro bank az elkövetkező 10 évben 250 fiókot szeretne nyitni Londonban és környékén. Noha nem a legmagasabb kamatokkal várják az ügyfeleket, mégis bíznak a sikerben. Még hétköznap este 8-ig vannak nyitva, és szombat-vasárnap is várják az ügyfeleket. Akik akár kutyával is jöhetnek: az ebeket friss víz és ingyen kutyakeksz várja a londoni bankfiókban.

A csütörtöki nyitás előtt is több tucat ember várakozott, hogy számlát nyithasson. A bank rendkívül gyors eljárást ígér- ami Nagy-Britanniában nem egyszerű. A szigetországban ugyanis nincs személyigazolvány, így a számlanyitáshoz több napra, esetleg hétre van szükség, hogy az ügyfelet beazonosítsák. Az új banknál viszont 15 perc alatt nem csak számlát nyitnak, hanem bankkártyát vagy hitelkártyát is adnak az ügyfélnek. A bankot egy amerikai milliárdos, Vernon Hill alapította.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik