Nagyvilág

2010.07.06. 14:45

Bármely pillanatban összedőlhet a négyemeletes kórház- mindenkit kimenekítettek

<p>Kiürítettek egy kórházat Angola fővárosában, mert a négyemeletes épület bármely pillanatban összedőlhet. - közölte kedden az afrikai ország állami rádiója. A bejelentés szerint a kórházat, ahonnan egyebek mellett 150 beteget kellett evakuálni, kínaiak építették.</p>

A kiürítésről azután hoztak döntést a helyi hatóságok, hogy hatalmas repedések keletkeztek a gyerekosztály és a szülészet falain. Az angolai sajtó szerint a kínai COVEC nevű cég nyolc millió dollárért építette a kórházat nemrég, és az összeg egy része kínai állami kölcsön.

Teljesen eladósodott az ország

Az Angolát kormányzó MPLA egyik parlamenti képviselője, Ariana Afonso azt nyilatkozta a helyszíni szemle után, hogy a vizsgálatok szerint eddig nem voltak olyan jellegű problémák az épülettel, amelyek életeket veszélyeztetnének. Ezért a hatóságoknak meg kell találniuk a felelősöket, akik miatt nyolcmillió dollár is odaveszhet ".

A volt portugál gyarmaton 27 évig tartott a polgárháború, ami 2002-ben ért véget. Azóta a kormányzó erők nagyszabású beruházásokat hajtottak végre jelentős kínai segítséggel, illetve kölcsönökkel, cserében az angolai olajért. Az elmúlt nyolc évben Kína kilenc milliárd dolláros hitelt adott Angolának, és jelenleg is tartanak a tárgyalások egy újabb hat milliárd dolláros pekingi hitelcsomagról.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!