Nagyvilág

2010.07.03. 15:50

Kampány indult Malajziában a szerencsejátékok ellen

<p>Malajziai aktivisták kampányt indítottak annak érdekében, hogy elérjék a szerencsejátékok teljes betiltását az országban. Több mint ötszáz, többségében muzulmán malajziai gyűlt össze szombaton az ország legfőbb mecseténél Kuala Lumpurban, hogy támogatásukról biztosítsák a kezdeményezést.</p>

A kampányt azt követően kezdték az aktivisták, hogy Najib Razak miniszterelnök múlt héten bejelentette: kormánya elvetette a sportfogadások legalizálására vonatkozó jogszabálytervezetet, miután számos csoport tiltakozását fejezte ki azzal kapcsolatban. Állításuk szerint ugyanis a fogadások engedélyezése szociális problémákhoz vezetne az országban.

Malajziában a többségben lévő muzulmán lakosság számára tilos a szerencsejáték, ám a más vallásúaknak a Genting-felföldön lévő kaszinóban a fogadás, a lóverseny, valamint az állami lottó engedélyezett. A muzulmánok azonban azt szeretnék elérni, ha a szerencsejátékok teljes tilalma - vallástól függetlenül - az ország minden lakójára egyaránt vonatkozna.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!