Nagyvilág

2010.07.03. 09:01

Már hét halottja van a trópusi viharrá leminősített Alexnak

<p>Legkevesebb hét halottja van Mexikóban a nyugat-atlanti hurrikánidény első nagy viharjának, Alexnak - közölte pénteken az északkelet-mexikói Nuevo Leon szövetségi állam kormányzója. Rodrigo Medina bejelentette: 21 városban hirdettek ki szükségállapotot az érintett térségben.</p>

Alexet szerdán minősítették le kettesfokozatú trópusi viharrá, néhány órával az előtt, hogy lecsapott Mexikó északkeleti részein. Ennek ellenére Alex tombolással kezdte szárazföldi útját. A heves esőzések és széllökések következtében több folyó megáradt, fák szakadtak ki a talajból és házak rongálódtak meg. Rodrigo Medina kormányzó pénteken azt mondta, hogy legkevesebb hét ember haláláról tudnak a hatóságok.

Több mint tízezren maradtak áram és ivóvíz nélkül pénteken az államban, ahol a vihar következtében vezetékek szakadtak le, és néhány transzformátor állomás leállt. Alex a mexikói partraszállás előtt 11 ember halálát okozva söpört végig a Yucatan félszigeten, Nicaraguán, Guatemalán és El Salvadoron. Alex átviharzott a Mexikó-öblön is, ezért le kellett állítani műveleteket az olajszennyeződés felszámolására.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!