Nagyvilág

2010.07.22. 18:27

Nem esett baja az "ejtőernyős szamárnak"

<p>Az orosz rendőrség rátalált arra a szamárra, amelyet egy ejtőernyővel repült egy motorcsónakhoz kötve az Azovi-tenger felett Oroszországban - közölték csütörtökön az Oroszország déli részén lévő régió rendőrségi illetékesei.</p>

Az állatot egy helyi cég ötlete alapján kötötték egy ejtőernyőhöz, majd egy motorcsónak húzta fel a magasba, hogy így reklámozzanak vele egy privát strandot.

A kegyetlen attrakciót több száz strandoló nézte a tengerpartól, a gyerekek közül a parton sokan sírtak, amikor meglátták a magasban repülő szerencsétlen állatot, aki fél órán át keringett a fejük fölött.

A szamarat a napokban egy helyi állatorvos megvizsgálta és fizikailag rendben találta - közölte egy rendőrségi szóvivő. Azt azonban nem tudni, hogy mekkora mentális sérülés érte az állatot.

Orosz állatvédők egyértelműen kegyetlen állatkínzásnak minősítették az esetet és azt követelik a hatóságoktól, hogy büntessék meg a felelősöket. A szamár gazdája egyébként semmi kivetnivalót nem talált az esetben, mert "a strandolók többségének tetszett a nem mindennapi mutatvány."

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!