Nagyvilág

2010.07.29. 13:11

Nem evett hamburgereket titokban az éhségsztrájkoló - két bulvárlap kártérítést fizet

<p>Elfogadta két brit bulvárlap 80 ezer fontos kártérítési ajánlatát egy Sri Lankai tamil tüntető, aki a londoni parlament előtt folytatott éhségsztrájkot tavaly. A Daily Mail és a Sun ugyanis azt állította, hogy az éhezés idején titokban hamburgereket evett.</p>

Parameswaran Subramanyam tavaly 23 napon át tiltakozott éhezéssel a Westminster előtt, miközben a Nagy-Britanniában élő tamilok tüntettek az ellen, ahogy népükkel bánnak Sri Lankán. A 23 napos éhségsztrájk befejezése után a 29 éves férfi öt napig volt kórházban, ahol felépült.

A két bulvárlap azt állította róla, hogy a parlamenthez közeli McDonalds-ból hoztak neki társai hamburgereket, amiket aztán titokban megevett. A férfi pert indított, és mint ügyvédje csütörtökön közölte: a londoni Felső Bíróság előtt a lap jogi képviselői elismerték, hogy bizonyítékok nélkül feketítették be az újságok Parameswaran Subramanyamot. Az ítélet értelmében a két lapnak bocsánatot kellett kérnie, amit megtettek, és összesen 80 ezer font kártérítést kell fizetniük.

Állítólag a tamilok megtagadták Parameswarant, miután a két lap közölte a róla szóló cikkeket, mert úgy vélték, hogy "aláássa a tamilok küzdelmének ügyét". Parameswaran azt állította a bíróság előtt, hogy a cikkek megjelenése és a kitagadás miatt az öngyilkosság gondolatával foglalkozott. Ráadásul fenyegető, gyalázkodó üzeneteket kapott a mobiljára a világ más részein élő tamiloktól.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!