Nagyvilág

2010.07.24. 22:09

Tartály robbant fel a dél-szlovákiai Vágsellyén, öten sérültek meg

<p>Az első híradásokkal ellentétben nem ammónia, hanem egy tartály robbant fel szombat délután a dél-szlovákiai Vágsellye vegyi üzemében, ahol emiatt tűz ütött ki. A legfrissebb jelentések szerint öt sérült van. A baleset oka nem ismeretes, az ügyben közveszélyokozás gyanúja miatt indult eljárás - tájékoztatott a szlovák rendőrség.</p>

Mivel a baleset az ammóniát előállító üzemrészben következett be, a tűzoltók először azt feltételezték, hogy ez a vegyi anyag robbant fel.

A szerencsétlenség 16 óra 38 perckor történt, hét perccel később riasztották a mentőszolgálatot. A gyorsmentőkön kívül a légimentők helikoptere is készenlétben állt, de nem volt szükség a bevetésére. Főként kisebb testfelszíni sérülésekről van szó, valamint az érintettek hallása sínylette meg a történteket - legalábbis átmenetileg. A robbanás erejéről árulkodik, hogy - a Független Hírügynökség környékbeliektől szerzett információi szerint - több mint tíz kilométeres távolságban is hallható volt.

A vágsellyei Duslo vegyi üzemet 1958-ban hozták létre, a szocializmus idején az egyik legjelentősebb ipari létesítmény volt az agrárjellegű Dél-Szlovákiában. A múltban főként a műtrágyagyártásról volt ismert, de más vegyipari termékeket is előállított.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!