Nagyvilág

2010.07.25. 07:36

Tűz Marseille közelében - több ezer táborozót menekítettek ki

<p>Csaknem kétezer táborozót menekítettek ki a rendőrök és a tűzoltók Marseille közeléből, miután tűz ütött ki a francia kikötővárost övező erdőségben - közölte vasárnap az AFP. A francia hírügynökség jelentése szerint nem érkezett hír arról, hogy bárki megsérült volna.</p>

A lángok több száz hektár erdőt elpusztítottak. A tűz szombaton csapott fel. Később a térségi tűzoltóság parancsnoka, Luc Jorda azt közölte, hogy "sikerült megfékezni a lángok terjedését, és ellenőrzésük alatt tartják a tüzet." A parancsnok azt mondta, hogy egy kocsi teljesen kiégett. Jorda bejelentése szerint több mint 650 tűzoltót, 75 tűzoltó kocsit, több repülőt és helikoptert vezényeltek a helyszínre.

 

A tűz következtében 650 hektár erdőség égett le



A tűz következtében 650 hektár erdőség égett le. A tűzoltóság bejelentése szerint a Marseille-től 30 kilométerre, nyugatra lévő Carry-le-Rouet táborozó helyét teljesen kiürítették. Luc Jorda szerint csak elővigyázatossági intézkedés volt, mert közvetlenül senkit nem fenyegetett a tűz. Herve Artero, a tábor vezetője azt mondta, hogy a csaknem kétezer táborozó nagy többsége francia, és egytizedük külföldi turista volt. A táborozók egy részét egy gimnáziumban helyezték el.

 

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!