Nagyvilág

2010.08.11. 16:51

51 évig jogosítvány nélkül vezetett

<p>Megdöbbentek a közlekedési rendőrök, amikor egy 79 éves sofőrt igazoltattak a németországi Oberhausennél. Kiderült ugyanis, hogy a férfi 51 éve jogosítvány nélkül vezet - közölte szerdán a német rendőrség. A bejelentés szerint a férfi vezetői engedélyét 1959-ben visszavonták.</p>

A férfi egy élelmiszer áruház parkolójába próbált betolatni, és eközben szabálytalankodott, amit észrevettek a járőröző rendőrök. Kérték a papírjait, mire a nyugdíjas sofőr a személyi igazolványát és az autó forgalmiját adta át, és azt mondta, hogy elvesztette a jogosítványt. Végül azonban bevallotta, hogy nincs is vezetői engedélye.

A rendőrség azt közölte, hogy a számítógépes nyilvántartás szerint a 79 éves férfinak azért nincs jogosítványa, mert 51 évvel ezelőtt bevonták azt, a döntés értelmében 2031 júniusáig, a férfi 100. születésnapja előtti napig.

1959-ben ittas vezetés miatt tiltották el egy időre az autóktól. Ennek ellenére többször is vezetett ezután, mire egy bíró még abban az évben úgy döntött, hogy bevonja a jogosítványát az elkövetkező 72 évre. A rendőrség szerdán azt közölte, hogy az idős férfi pénzbüntetést fog kapni, és hatósági ellenőrzésre is számíthat, hogy 2031 nyaráig ne ülhessen a volán mögé.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!