Nagyvilág

2010.08.24. 14:41

Branson nem tudott átkelni a La Manche-csatornán

<p>Richard Branson brit kalandor-üzletember a nagy hullámok miatt kénytelen volt félbeszakítani keddi próbálkozását, hogy legidősebb emberként keljen át egy kitesurffel a La Manche-csatornán - közölte a férfi szóvivője. Branson holnap újra megpróbál átkelni Angliából Franciaországba.</p>

Branson, aki az előző hónapban ünnepelte hatvanadik születésnapját, nagyjából nyolc kilométert tett meg, amikor a vártnál nagyobb hullámok miatt félbe kellett szakítania útját. Szóvivőjének elmondása szerint Branson még ment volna tovább, de az őt kis csónakokban követő csapata már nem tudott biztonságosan haladni, és a visszafordulás mellett döntöttek.

A kalandorként is elhíresült brit milliárdos holnap újra próbálkoznik, ha az időjárás is engedi. Ha sikerül a próbálkozása, akkor ő lesz a legidősebb ember, aki kitesurffel átkelt a La Manche-csatornán. A rekordkísérlet alatt két gyermeke, és unokaöccsei kitesurffel kísérik.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!