Nagyvilág

2010.08.24. 17:41

Börtönben a feleségét megkéselő finn síugrólegenda

<p>Egy finn bíróság kedden 16 hónapig tartó börtönbüntetésre ítélte Matti Nykanen legendás finn síugrót, amiért késsel megsebesítette feleségét tavaly karácsonykor. A négyszeres olimpiai bajnok sportolónak ezen felül több ezer eurót kell fizetnie feleségének.</p>

A legendás finn sportolót súlyos testi sértés miatt ítélte el a Finnország délnyugati részén található Pirkanma város bírósága, a 2009. december 25-én történt késes támadás miatt. Felesége, Mervi Tapola egy szomszédnál keresett menedéket, és onnan hívta ki a rendőröket, akik azonnal le is tartóztatták Nykanent.

A bíróság a 16 hónapig tartó börtönbüntetés mellett 6 600 eurós kártérítés megfizetésére kötelezte a síugrót a feleségének okozott sérülések miatt, valamint a nő 3 600 eurós perköltségeit is Nykanennek kell állnia. A gyilkossági kísérlet vádját azonban ejtették ellen.

A négyszeres olimpiai bajnok sportolót 2004-ben egyszer már 26 hónapig tartó börtönbüntetésre ítélték egy késes támadás miatt, 2006-ben pedig négy hónapra a felesége elleni támadás miatt.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!