Nagyvilág

2010.08.11. 18:01

DNS-tesztre kötelezték apasági perében a püspökből lett paraguay-i elnököt

<p>Egy paraguayi bíróság DNS-tesztre kötelezte az ország baloldali elnökét, hogy kiderüljön apja-e egy két éves kisfiúnak, ahogy a gyerek 26 éves anyja állítja - közölte szerdán az AFP.</p>

Az egykor a "szegények püspökeként emlegetett Lugo két évvel ezelőtt lett az ország elnöke. 2006 decemberében kérte egyházi szolgálatai alól való felmentését arra hivatkozva, hogy politizálni akar és indulna az elnökválasztásokon. A Vatikán ezt kétszer is elutasította, sőt még büntetést is kiszabott Lugóra. 2008 júliusában, elnöki beiktatása előtt egy nappal mentesítette egyházi esküjétől a pápa.

Tavaly kora tavasszal aztán jelentkezett egy nő, és azt állította, hogy Lugo még hivatalosan főpap volt, amikor gyereket nemzett neki, ezért apasági pert indít. Lugo, más politikusokat megszégyenítő módon nem takargatta az ügyet: a tárgyalás előtt elismerte, hogy ő az apa, és ezentúl fizetése felét a gyermeknek fogja adni.

Több nő is jelentkezett

A DNS-teszt azonban így is kell az apasági keresethez. Ezért kötelezte egy paraguayi bíróság az államfőt erre. Lugo azonban Brazíliában tartózkodik, ahol kivizsgáltatja magát, mert rosszindulatú daganata van. Az 59 éves államfő bajait tetézi, hogy több nő is jelentkezett időközben, és azt állítják, hogy nekik is van gyerekük tőle. Az AFP értesülése szerint két további apasági keresetet már benyújtottak ellene.

A paraguayi elnöki hivatal szerdai közleménye nem tér ki a nőügyekre, csak annyit tartalmaz, hogy az államfő rákos betegsége gyógyítható, és rövidesen kemoterápiát fog kapni." Szíven ütött a hír, hogy beteg. Hívő katolikusként csak azt kívánhatom, hogy gyógyuljon meg. De tudom, hogy előbb vagy utóbb, minden rosszért fizetnünk kell. Eljött az idő a számára is, hogy helyrehozza, amit tett"- nyilatkozta az egyik nő, aki szintén azt állítja, hogy gyereke van Lugótól.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!