Nagyvilág

2010.08.08. 16:43

Kiáll az ingyenes iskolatej mellett a megszorítások ellenére a brit kormányfő

<p>Meg akarja menteni a brit hagyománynak számító iskolai tej ingyenességét a brit kormányfő - közölte vasárnap a Sun.</p>

A legnagyobb példányszámú brit bulvárlap szerint David Cameron annak ellenére védelmére kell az ingyenes iskolai tejnek, hogy egészségügyi minisztere, Ann Milton a minap azzal fenyegetőzött, hogy megnyirbálja a tejjel kapcsolatos iskolai terveket, mert túl drágák.

Milton azt állította: semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy a gyerekek szervezete számára fontos a tej, akkor pedig miért legyen ingyenes. A kormányfő egyik tanácsadója vasárnap azt mondta, hogy David Cameronnak "nem tetszik az ingyenes tej elvetésének ötlete, ezért ez nem is fog megtörténni".

Napirendben van a kormányban

Az üggyel kapcsolatban megszóltat korábban David Willetts, tudományügyi miniszter is. Éppen tévéinterjút adott, amikor egyik munkatársa informálta őt, és a hírt bejelentve közölte: napirendben van a kormányban, hogy törlik az ingyenesség megszüntetésének javaslatát. Az ingyenes tejet először az 1970-es évek végén, nem sokkal a Vaslady, Margaret Thatcher hatalomra kerülése után vonták meg az iskoláktól az állami kiadások drasztikus csökkentésének részeként.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!