Nagyvilág

2010.08.27. 14:56

Megint lángra kapott a világ legolcsóbb autója

<p>"Magától" kigyulladt egy újabb példány a világ legolcsóbb kocsijából - közölte pénteken a Nano nevű autó gyártója, az indiai Tata Motors. A cég bejelentése szerint az újabb spontán tűzeset Újdelhiben történt, vizsgálatot indítottak.</p>

A világ legolcsóbb autóját akár 2500 dollárért is meg lehet venni, tavaly jelent meg az indiai utakon. A cég bejelentése szerint a tűzesetek ellenére a kocsi biztonságos, és szigorú teszteket végeznek vele, mielőtt piacra kerül.

A Tata Motors az eddigi tűzestek kapcsán egyszer sem hívta vissza az autókat a tulajdonosoktól, csupán ellenőrzéseket rendelt el a márkakereskedőknél lévő, eladásra váró autóknál, és a gyáron belül vizsgálatot indítottak.

Elszigetelt esetek?

A világ egyik legolcsóbb autójaként számon tartott, és egyelőre csak Indiában forgalmazott Tata Nanóval idén márciusban kezdődtek a problémák, miután az egyik, Mumbaiban eladott példány lángra kapott. Áprilisban egy újabb Nano gyulladt ki "magától", India nyugati részén, Gujaratban. A Tata Motors elszigetelt eseteknek nevezte az "öngyulladásokat".

Eddig legalább hat kocsi kapott lángra az elmúlt hónapokban, és állítólag már tavaly több tulajdonos is arra panaszkodott, hogy időnként füstöl a kocsi. A cég szerint a gyújtáskapcsolóval voltak gondok, és a beszállítóval már rendezték az ügyet. Egyelőre nincs hír arról, hogy a pórul járt tulajdonosok közül bárki pert indított volna a cég ellen.

A Tata Motors tavaly júliusban kezdte forgalmazni Indiában a Nanót, amelyből jelenleg 45 ezer darab közlekedik az ország útjain. A cég egy európai változatot is elkészített a kocsiból, és azt tervezik, hogy az Egyesült Államokba is szállítanak, ha Európában és Amerikában átmegy az autó az indiaiinál sokkal szigorúbb biztonsági teszteken.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!