Nagyvilág

2010.08.26. 18:01

Megkezdték mexikói farmon talált 72 holttest azonosítását

<p>A mexikói hatóságok csütörtökön megkezdték annak a 72 holttestnek az azonosítását, amelyeket egy észak-mexikói farmon fedeztek fel. Az áldozatok minden valószínűség szerint illegális bevándorlók voltak, akik az Egyesült Államokba akartak eljutni.</p>

A mexikói hatóságok a brazil, az ecuadori, az el salvadori és a hondurasi konzulátusok segítségét kérték a halottak azonosítására. A mexikói hatóságok közlése szerint hivatalosan még nem erősítették meg az áldozatok nemzetiségét, de az "első, nem megerősített jelentések arra utalnak", hogy közép- és dél-amerikai országokból érkeztek - mondta el a mexikói nemzetbiztonsági bizottság vezetője.

Az észak-mexikói a San Fernando város közelében található farmon azután találták meg a holttesteket, hogy egy lőtt sebtől vérző férfi állt meg egy autópályán lévő ellenőrzőpontnál, és közölte, hogy egy drogkartell fegyveresei támadtak rá. A sebesült ecuadori férfi bejelentése után helikopteres támogatással mentek a farmhoz a tengerészgyalogosok, akikre azonnal lőni kezdtek az ott lévő fegyveresek.

Drogkartell az eset mögött?

Az azóta szövetségi védelem alá helyezett ecuadori férfi azt állította a mexikói hatóságoknak, hogy a legveszélyesebb drogkartellnek tartott Zetas nevű szervezet emberei rabolták el a bevándorlókból álló csoportot. A bandatagok a férfi elmondása szerint havi kétezer dolláros fizetést kínáltak nekik, ha bérgyilkosnak szegődnek hozzájuk. Amikor visszautasították az ajánlatot, a bűnözők agyonlőtték őket. A férfi azt állította, hogy csak ő egyedül tudott elszökni.

A mexikói haditengerészet közlése szerint a kialakult összecsapásban egy katona, és három fegyveres halt meg. A hatóságoknak csak egy kiskorú gyanúsítottat sikerült elfogniuk. Az összecsapást túlélő fegyveresek több autóból álló konvojjal menekültek el. Azt nem közölték, hogy mennyi fegyveres volt a farmon. A hadsereg 21 puskát és gépkarabélyt, nagyjából 6 600 darab lőszert, valamint négy kisteherautót foglalt le. Az egyik járművön a védelmi minisztérium jelzései voltak.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!