Nagyvilág

2010.08.29. 12:41

Tűzharc a csecsen elnök szülőfalujában

<p>Tizenkét feltételezett felkelő és a biztonsági erők két tagja vesztette életét egy vasárnap reggel kitört tűzpárbajban az Észak-Kaukázusban fekvő Csecsenföldön - mondta Ramzan Kadirov, a térség Moszkva-barát elnöke a RIA Novoszty orosz hírügynökségnek.</p>

Tájékoztatása szerint a biztonsági erők akkor nyitottak tüzet a feltételezett felkelőkre, amikor azok behatoltak a Csecsenföld északkeleti részén fekvő Csentoroj faluba. A lövöldözésben a biztonságiak két tagja megsebesült, őket kórházba szállították - tette hozzá Kadirov, aki Csentorojban született, és mivel a helyszínen tartózkodott, személyesen irányította a biztonsági erők reggeli hadműveletét.

A RIA Novoszty szerint az akcióban öt civil állampolgár is életét vesztette, Kadirov azonban csak azt közölte, hogy négy civil megsebesült a faluban. A hírügynökség magát megnevezni nem kívánó forrása szerint a lázadók helyi idő szerint hajnali fél ötkor hatoltak be a faluba, és több házra is rálőttek, mielőtt a rendőrség és az elnök biztonsági kíséretének tagjai felvették volna a harcot ellenük.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!